Tuesday, December 20, 2011

Ταυτότητες Ελλήνων θα εκδίδονται στη Γερμανία και στην Κύπρο

Ξεκίνησε πρόσφατα στη Γερμανία και την Κύπρο η διαδικασία έκδοσης δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, που διαμένουν μόνιμα στις χώρες αυτές. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιείται για πρώτη φορά μέσω των ελληνικών προξενικών Αρχών.
Με τη ρύθμιση αυτή διευκολύνονται πλέον οι ομογενείς, που κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία και την Κύπρο, στον εφοδιασμό τους με αστυνομικές ταυτότητες, έπειτα από αίτημά τους στις αρμόδιες προξενικές Αρχές.

Η δυνατότητα έκδοσης δελτίων ταυτότητας στη Γερμανία ρυθμίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και τον (τότε) υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη και συνιστά επέκταση της αρχικής πρόβλεψης, που αφορούσε τους Ελληνες πολίτες της Κύπρου.

Η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει στη διαδικασία αυτή, αποσπώντας στις προξενικές Αρχές της Ελλάδας στη Γερμανία και την Κύπρο δεκαοχτώ αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, στα Γενικά Προξενεία Μονάχου, Στουτγάρδης και Βερολίνου αποσπώνται από τρεις αστυνομικοί, στα Γενικά Προξενεία του Αμβούργου και της Λευκωσίας από δύο αστυνομικοί και στο Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ τέσσερα αστυνομικοί.

Οι αποσπάσεις είναι τρίμηνης διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης ενός επιπλέον τριμήνου.

Οι αστυνομικοί θα απασχοληθούν αποκλειστικά με την έκδοση των δελτίων ταυτότητας και τη διεκπεραίωση του μεγάλου αριθμού εκκρεμών αιτημάτων για διαβατήρια, καθώς το τρέχον έτος συμπίπτει με την πρώτη ανανέωση του νέου τύπου διαβατηρίων. 


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname