Friday, December 9, 2011

Το παιδικό θέαμα δραστηριοποιείται στην Ατλαντίδα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μια από τις τελευταίες στάσεις του Καραγκιόζη θα είναι στην οδό Βουλιαγμένης και πιο συγκεκριμένα στον πολυχώρο ΑΤΛΑΝΤΙΣ CLASSIC CINEMAS. Από αυτό το Σάββατο (10/12) και κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου αλλά και του προσεχούς Ιανουαρίου, ο θίασος του Ηλία Καρελλά διοργανώνει παραστάσεις με ιστορίες του διασημότερου χάρτινου ήρωα για μικρούς αλλά και... μεγάλους θεατές.


Χρησιμοποιώντας αρμονικά επί σκηνής τον ηθοποιό, τη σκιά, τη μάσκα, την κούκλα και τη μουσική ο Καρελλάς δημιουργεί νέες ιστορίες προσαρμοσμένες στη σημερινή πραγματικότητα των παιδιών και συγχρόνως πειραματίζεται στη φόρμα του Θεάτρου Σκιών, πάντοτε «πατώντας» πάνω στην παράδοση των μεγάλων δασκάλων.

Ο θίασος Ηλία Καρελλά ιδρύθηκε το 1996, έχει περιοδεύσει όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και προσελκύει περισσότερους από 50.000 θεατές ανά θεατρική σεζόν. Επίσης, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων της Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Κάθε Σάββατο θα παρουσιάζεται ένα διαφορετικό έργο και το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:
10/12/2011: «Ο Καραγκιόζης Αστρονόμος»
17/12/2011: «Ο χορός των Καλικατζάρων»,
24/12/2011: «Το χριστουγεννιάτικο Αστέρι»
31/12/2011: «Η Πρωτοχρονιά του Καραγκιόζη»
7/01/2012: «Ο Καραγκόζης τραγουδιστής»
14/01/2012: «Το μεγάλο πανηγύρι»
21/01/2012: «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος
28/01/2012: «Το μαγικό Μπουκάλι»

Εν τω μεταξύ από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ημέρα που παγκοσμίως είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα του Παιδιού, και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί η θεατρική ομάδα «Βίδωμα» θα παρουσιάζει, επίσης στην «Ατλαντίδα», το παιδικό θεατρικό έργο «Η Αλίκη στη Χώρα των Γευμάτων» της Βίκυς Θαλασσινού.

Αφορμή για την δημιουργία αυτού του παιδικού έργου στάθηκε μια έρευνα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μέσω της οποίας οι Ελληνες βγαίνουν πρώτοι στην παιδική παχυσαρκεία.

Ορμώμενη από αυτό το γεγονός, η συγγραφέας έφτιαξε ένα παραμύθι που μιλάει για τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των σημερινών παιδιών, την παχυσαρκία που προέρχεται από την καθιστική ζωή, την έλλειψη κοινωνικής ζωής λόγω των φορτωμένων προγραμμάτων αλλά και την αποξένωση μέσα στην οικογένεια.

Η σκηνοθεσία της παράστασης «Η Αλίκη στη Χώρα των Γευμάτων» είναι του Γιάννη Σταματίου, την μουσική υπογράφει ο Νίκος Μερτζάνος, οι χορογραφίες είναι της Μουσμπουρέλη και οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι οι Δώρα Θωμοπούλου, Δημήτρης Τοπαλίδης, Τάμυ Ρόρη και η ίδια η Β. Θαλασσινού

Γιάννης Ζουμπουλάκης


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname