Saturday, February 2, 2013

Το ελληνικό γιαούρτι επιλέγουν για σωστή διατροφή τα αμερικανικά σχολεία

Την προώθηση του ελληνικού τύπου γιαουρτιού στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ, σχεδιάζουν οι ομοσπονδιακές αρχές, ως υποκατάστατο του κρέατος, καθώς περιέχει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Σύμφωνα με δημοσίευμα Νεοϋορκέζικου μέσου, οι ομοσπονδιακές αρχές τροφίμων πρόκειται να ζητήσουν από τις εταιρείες που παράγουν τέτοιου τύπου γιαούρτι, να σχεδιάσουν μία στρατηγική που θα επιτρέψει δοκιμαστικά τη μαζική του διανομή στα δημόσια σχολεία ως πρωινό και μεσημεριανό.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από αίτημα του γερουσιαστή της Ν. Υόρκης με τους Δημοκρατικούς, Τσαρλς Σούμερς, προς το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ να εξετάσει το ελληνικό γιαούρτι ως εναλλακτική επιλογή προς το κρέας.

Στο αίτημά του απάντησε γραπτώς ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα τροφίμων, διατροφής και καταναλωτών, στο οποίο ανέφερε πως το υπουργείο θα εξετάσει τη δυνατότητα το στραγγιστό γιαούρτι (το οποίο στις ΗΠΑ ονομάζεται και "ελληνικό γιαούρτι") να αποτελέσει μέρος του προγράμματος διατροφής των δημόσιων σχολείων, με βάση το οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγοράζει τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες εκ μέρους των σχολικών περιφερειακών διευθύνσεων. Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα ζητήσει από τις εταιρείες παραγωγής ελληνικού γιαουρτιού να καταθέσουν προσφορές, ενώ θα περιμένει και τις αιτήσεις από πολιτείες που επιθυμούν να παραλαμβάνουν πιλοτικά το νέο αυτό διατροφικό προϊόν.

"Το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου θα αποτελέσει ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την προώθηση της σωστής διατροφής των μαθητών της Ν. Υόρκης και παράλληλα θα τονώσει τις επιχειρήσεις μας που ασχολούνται με τα γαλακτοκομικά και την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού", δήλωσε ο γερουσιαστής.

Όπως τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, η βιομηχανία παραγωγής ελληνικού γιαουρτιού στη Νέα Υόρκη σημειώνει σημαντική ανάπτυξη, με κύριες εταιρείες την Chobani του Τούρκου Χαμντί Ουλουκάγια, το αμερικανικό υποκατάστημα της ελληνικής ΦΑΓΕ και το αμερικανικό υποκατάστημα της κολομβιανής Alpina, ενώ μία ακόμη μονάδα παραγωγής ελληνικού γιαουρτιού χτίζεται στην πόλη Μπατάβια από τη Muller Quaker.


Πηγή: emea via ιατρικός τύπος


* Ευχαριστούμε Στρατηγέ ε.α. Ψαρούκλα Μ. για τις πληροφορίες!

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname