Sunday, September 13, 2015

Μετανάστες σώζουν πυροσβέστες στη Μυτιλήνη

Μαθήματα ανθρωπιάς δίνουν τέσσερις Ιρανοί μετανάστες οι οποίοι το πρωί του Σαββάτου βρέθηκαν μπροστά σε τροχαίο ατύχημα όταν όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης βγήκε από την πορεία του και κατέληξε σε απότομη πλαγιά. Χωρίς να το σκεφτούν οι τέσσερις μετανάστες κατέβηκαν την πλαγιά και έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους δυο πυροσβέστες.

Το περιστατικό συνέβη στο 28ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μυτιλήνης - Μανταμάδου. Το όχημα της πυροσβεστικής επέστρεφε στη Μυτιλήνη μετά τη λήξη βάρδιας στο Μανταμάδο όπου λαμβάνονται μέτρα πυροπροστασίας ακριβώς λόγω της διέλευσης μεταναστών που συχνά βάζουν φωτιές στο δρόμο είτε για να ζεσταθούν τη νύχτα είτε για να μαγειρέψουν.

Οι τέσσερις μετανάστες είχαν βγει σε ακτή στο βόρειο τμήμα του νησιού και κινούνταν με τα πόδια για τη Μυτιλήνη. Μόλις βρέθηκαν μπροστά στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν να βοηθήσουν. Κατέβηκαν την χαράδρα χωρίς να το σκεφτούν και προσπάθησαν να βγάλουν τους δυο 47χρονους πυροσβέστες οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο όχημα ,που είχε ντελαπάρει. Μέσα σε λίγη ώρα έσπευσαν στο σημείο διασώστες καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ οι τέσσερις Ιρανοί παρέμεναν στο σημείο και βοηθούσαν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Ο αστυφύλακας του τμήματος τροχαίας Μάκης Δουκάκης ήταν από τους πρώτους που ειδοποιήθηκαν και βρέθηκε εκεί. «Ηταν συγκινητικό να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους που είχαν φθάσει ταλαιπωρημένοι, με γυμνά πόδια να κατεβαίνουν στη χαράδρα και να προσπαθούν να βοηθήσουν. Μάλιστα είδα μετά ότι είχαν αμυχές στα πόδια τους όταν ανέβηκαν ξανά στο δρόμο και συνέχισαν πεζοί τη διαδρομή τους μέχρι τη Μυτιλήνη» ανέφερε.

Οι δυο Πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.

 Πέλλη Γιακουμή


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname