Monday, October 10, 2016

VentureFriends: Στηρίζοντας την Ελληνική επιχειρηματικότητα

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης, ακούμε επιτυχημένες ιστορίες επιχειρηματικότητας στον χώρο του internet και σκεφτόμαστε πως: «Εδώ κάτι υπάρχει». Από το 2011, έχουμε δει έναν αυξημένο αριθμό ιδεών να υλοποιούνται μέσω της τεχνολογίας και να βοηθούν καθημερινά χιλιάδες χρήστες στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο πλέον να μην έχει χρησιμοποιήσει/ακούσει κάποιος υπηρεσίες όπως το e-food, το Taxibeat, το Doctoranytime, αλλά και νεότερες χρήσιμες υπηρεσίες όπως τον Douleutaras, τη Funkmartini, τη Nannuka ή τη Spotawheel.

Πίσω από τις παραπάνω ιδέες υπάρχουν αξιόλογες ομάδες, αλλά και ένας κοινός παρονομαστής που έχει παίξει και αυτός το ρόλο του στην επιτυχία των εταιρειών. Ο λόγος για τον Απόστολο Αποστολάκη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βοηθάει και στηρίζει ομάδες να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση στον χώρο της τεχνολογίας. «Έχω δει στην πράξη πως ακόμη και πολύ δυνατές ομάδες μπορούν να ωφεληθούν και επιταχυνθούν από άτομα με συναφή επιχειρηματική και επενδυτική εμπειρία, για να φτιάξουν πιο εύκολα μεγάλες διεθνείς εταιρείες στον χώρο του Internet. Με αυτό το σκεπτικό, πριν από ένα έτος περίπου, μαζί με δύο φίλους αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το VentureFriends και να βοηθήσουμε αξιόλογες ομάδες στο χώρο της τεχνολογίας που έχουν τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν διεθνείς εταιρείες ηγέτες» είπε ο Απόστολος Αποστολάκης, σύμβουλος του VentureFriends.

Το VentureFriends είναι μια ομάδα τριών φίλων που έχει στόχο να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσει διεθνείς εταιρείες ηγέτες. Το VentureFriends έχει βοηθήσει ήδη 19 εταιρείες, με έμφαση στο χώρο των e-marketplaces, SAAS και e-commerce, από τις οποίες οι 14 έχουν δραστηριότητα στην Ελλάδα. 

«Θέλουμε ιδέες που λύνουν μεγάλα και απτά προβλήματα» αναφέρει ο Γιώργος Δημόπουλος πρώην τραπεζίτης στο Λονδίνο και serial Angel Investor με επαφές σε Ευρωπαϊκά VCs. Ενώ προσθέτει: «Υπηρεσίες που έχει επενδύσει το VentureFriends όπως το e-table.gr, η Funkmartini, ο Douleutaras, το Pockee, η Nannuka και η Spotawheel, έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στο internet, καθώς μέσα από αυτές οι χρήστες μπορούν πλέον εύκολα online να κλείσουν τραπέζι σε εστιατόριο, ή σε υπηρεσίες ομορφιάς, να βρουν τον κατάλληλο τεχνικό για το σπίτι τους, να κερδίσουν χρήματα από τις προσφορές των supermarket, να βρουν νταντά για τα παιδιά τους ή να αγοράσουν/πουλήσουν το αυτοκίνητο τους αντίστοιχα».

Τέσσερις από τις δεκαεννεά εταιρείες που έχει επενδύσει το VentureFriends απευθύνονται σε εταιρείες. «Έχουμε δουλέψει στο internet business και ξέρουμε πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι να φέρει κάποιος νέους χρήστες οργανικά ή από διαφημίσεις για την υπηρεσία του ή το e-shop του. Παράλληλα γνωρίζουμε την αξία του mail marketing και πόσο αποδοτικό μπορεί να είναι το κανάλι αυτό, καθώς και την ανάγκη για data driven αποφάσεις που έχουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις στο internet.

Σε αυτή τη λογική έχουμε στηρίξει ιδέες όπως τη Viral Loops, την AdEspresso, το ContactPigeon και το Blendo» αναφέρει ο Στέφανος Κατσίμπας, σύμβουλος του VentureFriends.

Ήδη πέντε Ελληνικές επιχειρήσεις που έχει στηρίξει VentureFriends έχουν επεκταθεί στο εξωτερικό. Με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Blueground, η οποία διαχειρίζεται ακίνητα και βοηθάει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αυξήσουν τα καθαρά τους έσοδα από 30% έως 50% και δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα, Τουρκία και στο Ντουμπάι. Ενώ το Welcome, το οποίο βοηθάει τους ταξιδιώτες να φτάσουν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους, δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη) στην Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη) και στην Ιταλία (Ρώμη).

 «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τόσες ικανές ομάδες σε διάφορους τομείς. Στηρίζουμε εταιρείες όπως το reEmbed και το Project Agora που βοηθάνε εκδότες να αυξήσουν τα διαφημιστικά τους έσοδα, ενώ εταιρείες όπως το Advantis έχουν την δυνατότητα να σώσουν ζωές μέσω του ενός αλγορίθμου που πετυχαίνει καλύτερη απεικόνιση της μαγνητικής τομογραφίας» δηλώνει ο Γιώργος Δημόπουλος.

Το VentureFriends είναι εδώ για να στηρίξει δυνατές και φιλόδοξες ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν διεθνείς εταιρείες ηγέτες. «Ο Γιώργος, ο Στέφανος και εγώ είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για το ρόλο που έχουμε να βοηθάμε φιλόδοξους επιχειρηματίες που μάχονται με τις πιθανότητες και εργάζονται σκληρά για να πετύχουν. Δραστηριοποιούμαστε στο τεχνολογικό οικοσύστημα που χαρακτηρίζεται από αξιοκρατία, υπευθυνότητα και συναναστρεφόμαστε ανθρώπους που προσπαθούν και καταφέρνουν και υλοποιούν τα όνειρα τους» είπε ο Απόστολος Αποστολάκης.


Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname