Wednesday, November 30, 2016

Αντώνης Δρακουλαράκος: Ένας Έλληνας σεφ στους 100 καλύτερους του κόσμου! (video)

Το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου στο πριγκιπάτο του Μονακό λαμβάνει χώρα η πρώτη Παγκόσμια Σύνοδος Σεφ, Chefs World Summit. Μια εκδήλωση για την υψηλή τέχνη της γαστρονομίας, που συγκέντρωσε στο Pavillon Grimaldi περισσότερους από 1000 επαγγελματίες επιλεγμένους μεταξύ των πιο διακεκριμένων μαγείρων και ειδικών της τέχνης του φαγητού σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων της Συνόδου, το περιοδικό Le Chef προσκλήθηκε να παρουσιάσει τη λίστα με τους 100 καλύτερους Chef από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα ονόματα των ανθρώπων της γαστρονομίας που βρέθηκαν στη λίστα, φιγουράρει και εκείνο ενός Έλληνα. Ο Αντώνης Δρακουλαράκος που όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του, είναι επαγγελματίας μάγειρας με αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι.

Η αγάπη του για τη μαγειρική και τα ψαρικά, τον οδήγησε στη "μέκκα" του σούσι, την Ιαπωνία, όπου έμεινε επί τρεις μήνες το 2014, προκειμένου να εξειδικευτεί στην "υψηλή, αλλά και λαϊκή τέχνη του". Επιστρέφοντας, ο Σεφ άνοιξε το δικό του Sushi restaurant, στο κέντρο της Αθήνας το Sushimou.

Αν και σερβίρει τις ολόφρεσκες δημιουργίες του μόλις ένα χρόνο από αυτό το πόστο, κατάφερε να διακριθεί από τους ειδικούς της γαστρονομίας και έτσι να καταλάβει μια θέση στους 100 επιφανέστερους Chef του κόσμου.

Το Le Chef εγκαινίασε το 2015 για πρώτη φορά το θεσμό των 100 Chef με έναν πρωταρχικό στόχο: να δοθεί ο λόγος στους ειδικούς του επαγγέλματος. Πρόκειται για τη μοναδική λίστα στον κόσμο, η οποία προκύπτει από την αντικειμενική και εξειδικευμένη παρατήρηση των ίδιων των Chef. Όπως σημειώνει το περιοδικό, η λίστα των 100 Chef αποτελεί με αυτό τον τρόπο ένα βαρόμετρο, όπου συναντώνται οι άνδρες και οι γυναίκες του χώρου, που παλεύουν καθημερινά για την αριστεία της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Πώς προκύπτει αυτή η λίστα;

Το γαλλικό Le Chef, έδωσε το λόγο σε 534 Chef, που έχουν βραβευτεί με δύο ή τρία αστέρια Μισελέν. Αυτοί κλήθηκαν σε διάστημα δύο μηνών να απαντήσουν σε μια απλή ερώτηση: "Ποιοι, κατά την άποψή σας, είναι οι 5 Chef διεθνώς που τιμούν καλύτερα τις αξίες του επαγγέλματος, δημιουργούν μια εξαιρετική κουζίνα και τα εστιατόρια των οποίων θα πρέπει να έχουμε επισκεφθεί;"

Γίνεται άμεσα αντιληπτό, πως ο Έλληνας Chef βρέθηκε στα χείλη ορισμένων από τους πιο διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό του την υψηλή τεχνική και θεωρούν πως κάθε μάγειρας (αλλά και λάτρης του καλού φαγητού) που αγαπά και πιστεύει αυτό που κάνει, πρέπει να δοκιμάσει τις δημιουργίες του.

Το Sushimou βρίσκεται στην Σκούφου 6, στο κέντρο της Αθήνας, και σερβίρει διαφορετικό μενού καθημερινά, αναλόγως με τα ψαρικά που θα βρει ο Αντώνης Δρακουλαράκος στην αγορά.

Πιστός στα πρότυπα των παραδοσιακών αυθεντικών sushi bars, που λειτουργούν σε μικρούς χώρους, το Sushimou,  δουλεύει με 3 time slots 18:30 - 20:30 - 22:30, ενώ οι υπεύθυνοι του εστιατορίου συστήνουν να γίνει κράτηση για όποιον επιθυμεί να τους επισκεφθεί.



Λευτέρης Σαββίδης


Πηγές: News247, Oneman

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname