Thursday, January 19, 2017

«Η καλή πλευρά της Ελλάδας» στηρίζει την πρωτοβουλία crowdfunding για τον ψαρά και διασώστη προσφύγων Θανάση Μαρμαρινό (video)

Το NEWS 247 και το TVXS ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επισκευαστεί η βάρκα του Θανάση Μαρμαρινού, του 63χρονου ψαρά, που με αυτοθυσία έχει συμμετάσχει σε 75 επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων.

«Tα μωρέλια να σώσουμε μωρέ!»

Η αγωνιώδης φράση που φώναζε ο Θανάσης Μαρμαρινός βλέποντας τα μικρά προσφυγόπουλα να παλεύουν για τη ζωή τους μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Λέσβου το Νοέμβριο του 2015.

Έκτοτε, ο 63χρονος ψαράς από τη Σκάλα Συκαμινιάς της Λέσβου έχει αναδειχτεί σε μικρό ήρωα του νησιού, καθώς με αυτοθυσία έχει συμμετάσχει σε 75 επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων. Μάλιστα ήταν ένας από τους Έλληνες νησιώτες που προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης ως παράδειγμα αλληλεγγύης και τιμήθηκε μαζί με άλλους Έλληνες Μικρούς Ήρωες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.O Θανάσης Μαρμαρινός έχει διασώσει με τη βάρκα του, τον «Αϊ-Νικόλα», πάνω από 4.500 πρόσφυγες. Η βάρκα του ωστόσο δεν κατάφερε να διασωθεί από το χιόνι και βρίσκεται πλέον μισο-βυθισμένη στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμινιάς.

Πέραν από διασωστικό μέσο, η βάρκα ήταν και η μόνη πηγή εισοδήματός του.


«Με αυτό το καΐκι έβγαλα 75 βάρκες στο λιμάνι με περίπου 60 άτομα η καθεμία, άνδρες γυναίκες και παιδιά που πνίγονταν και ζητούσαν βοήθεια», ανέφερε στο «Έθνος» ο κ. Μαρμαρινός ο οποίος ωστόσο δεν ζητά ανταλλάγματα. «Μη σκαλίζετε τα παλιά και μην τα συνδέετε με αυτό που μου συνέβη. Δεν θέλω να φανεί ότι πάω να εκμεταλλευτώ καταστάσεις. Είμαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση γιατί από παιδί είμαι ψαράς, μεγάλωσα και έθρεψα με αυτό την οικογένειά μου, αλλά τώρα έμεινα χωρίς το εργαλείο της δουλειάς μου».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η ζημιά που υπέστη αγγίζει τα 10.000 ευρώ. Το σκαρί σώζεται. Όμως έπαθε ζημιά η μηχανή και καταστράφηκαν βυθόμετρα, GPS, ραδιοτηλέφωνα και όλα τα ηλεκτρικά. Η αντικατάσταση τους θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα εργασίας. Όλο αυτό το διάστημα, ο ψαράς δεν θα μπορεί να δουλέψει.

Ο Θανάσης Μαρμαρινός ανήκει σε μια ομάδα Ελλήνων που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους τη στιγμή της κορύφωσης του προσφυγικού δράματος. Έσωσαν ανθρώπινες ζωές με αυταπάρνηση και άλλαξαν την εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό όταν έπεφτε θύμα στερεοτύπων και δυσφημιστικών επιθέσεων.

Τώρα ήρθε η στιγμή να δείξουμε τη δική μας αλληλεγγύη. Το NEWS 247 και το TVXS ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν από σήμερα μια crowdfunding εκστρατεία για να επισκευαστεί η βάρκα του Θανάση Μαρμαρινού.

Όσοι από εμάς μπορούν να συνεισφέρουν, η κατάθεση χρημάτων γίνεται στον λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
ΙBAN: GR1701713550006355119219099
BIC: PIRBGRAA
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνεισφέρετε ηλεκτρονικά στη σελίδα YouCaring:

https://www.youcaring.com/thanassismarmarinos-740181 


«Η καλή πλευρά της Ελλάδας» σας ευχαριστεί κύριε Θανάση!
Πηγή: News 247 

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname