Monday, June 25, 2018

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ακινητοποίησε ένοπλο που λήστεψε μίνι μάρκετ

Το μεσημέρι της Κυριακής, ένας άντρας μπήκε σε μίνι μάρκετ στη συνοικία Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, και υπό την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε χρήματα από το ταμείο. Όταν η 60χρονη υπάλληλος της επιχείρησης επιχείρησε να ζητήσει βοήθεια, ο 46χρονος δράστης δεν δίστασε να την τραυματίσει με το μαχαίρι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε αμέσως ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, καταδίωξε τον δράστη και τον ακινητοποίησε. Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν τον ακινητοποιημένο άντρα για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το εντυπωσιακό ήταν αυτό που διαπιστώθηκε μετά από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο 46χρονος καταζητείτο για την ανθρωποκτονία 40χρονου με μαχαίρι στο Λιτόχωρο Πιερίας το 2012

Ο 46χρονος είχε ταυτοποιηθεί τότε ως δράστης της δολοφονίας, αλλά παρά το γεγονός ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος του, παραπέμφθηκε με βούλευμα να δικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης μέχρι χθες

Στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκαν, εκτός από το χρηματικό ποσό που απέσπασε, ένα μαχαίρι, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και διαρρηκτό εργαλείο. 

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του και με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα, αφορά τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστείας, της αντίστασης και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.


Πηγές: Lifo, star.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname