Sunday, January 27, 2019

«Μπορούμε»: Πάνω από 128 τόνοι φρούτων και λαχανικών σώθηκαν και προσφέρθηκαν το 2018 από λαϊκές αγορές

Πάνω από 128 τόνοι φρούτων και λαχανικών, συνεργασία με 23 λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες ενθουσιώδεις εθελοντές αποτελούν τον απολογισμό του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» για το 2018. Τα 128.000 κιλά περισσευούμενων φρούτων και λαχανικών που «σώθηκαν» από τους εθελοντές που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος ισοδυναμούν με πολλές δεκάδες χιλιάδες μερίδες θρεπτικού φαγητού που στήριξαν κοινωφελείς φορείς στο έργο τους για τη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια.

Όλη αυτή η προσπάθεια δε θα είχε αυτά τα αποτελέσματα αν, εκτός από τη στήριξη των εθελοντών, το Μπορούμε δεν είχε τη στήριξη των λαϊκών αγορών καθώς και τη συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση του The Hellenic Initiative Australia (THI). Το THI, εκτός από τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», στηρίζει ενεργά τις δράσεις του προγράμματος με τη συμμετοχή εθελοντών του και φροντίζει για την προβολή του έργου του Μπορούμε στο εξωτερικό.
 
Το 2019, το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια στήριξης ακόμα περισσότερων κοινωφελών φορέων και ανθρώπων σε διατροφική ανασφάλεια «σώζοντας» περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά από λαϊκές αγορές που στηρίζουν το έργο του Μπορούμε. 


Πηγή: Μπορούμε

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname