Thursday, May 30, 2013

Τα ελληνικά τρόφιμα κατακτούν τη Νέα Υόρκη!

Tριανταοκτώ ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις θα προβάλλουν το επίσημο branding του ελληνικού κλάδου τροφίμων και ποτών "Taste like Greece" με τη συμμετοχή της χώρας μας στη Διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food Show 2013, που φέτος επιστρέφει στη Νέα Υόρκη από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

 Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αναδείξουν την ποιότητα των ελληνικών γαστρονομικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με «πρεσβευτές» το ελληνικό γιαούρτι και την ελληνική φέτα, το κρασί, τα αλίπαστα κ.ά.

Ακόμα στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης του ελληνικού κρασιού στην αγορά της Βορείου Αμερικής μέσω του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος που πραγματοποιούν από κοινού ο ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) και η ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου), οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε γευστικές δοκιμές κρασιών πρεσβευτών της ελληνικής γης με την παρουσία εξειδικευμένου οινοχόου (sommelier).

Ο ΟΠΕ στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη προβολή των επιχειρήσεων της ελληνικής αποστολής, σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο πλάνο με διαφημιστικές καταχωρήσεις σε αμερικανικά και ελληνικά, ξενόγλωσσα, κλαδικά περιοδικά, παρουσίαση ελληνικών προϊόντων σε ηλεκτρονικό κλαδικό περιοδικό, καθώς και αφιερώματα για την ελληνική γαστρονομία, το ελληνικό κρασί και τα ελληνικά τρόφιμα εν γένει.

Ο στόχος είναι τόσο η ενίσχυση της συγκεκριμένης εκθεσιακής παρουσίας της Ελλάδας, όσο και η περαιτέρω ανάπτυξη και καθιέρωση της εικόνας των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η Διεθνής Έκθεση Summer Fancy Food Show φιλοξενεί 2.400 εκθέτες από 80 χώρες με στόχο να αναδείξει τις νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και ποτών, αποτελώντας ένα από τα σπουδαιότερα εκθεσιακά γεγονότα του κλάδου τροφίμων και ποτών στη Βόρεια Αμερική.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname