Tuesday, February 28, 2012

Οι μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων καινοτομούν ανακαλύπτοντας την επιχειρηματικότητα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή περισσότερων από 100 μαθητών Επαγγελματικών Λυκείων, ηλικίας 15-18 ετών, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 ο μαθητικός «Διαγωνισμός Δημιουργικότητας και Καινοτομίας» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» – Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην μαθητική ομάδα που παρουσίασε την επιχειρηματική ιδέα «Teenage Money Revolution», ένα βραχιόλι με ενσωματωμένο μικροτσίπ το οποίο βοηθάει στις συναλλαγές των εφήβων-χρηστών και τροφοδοτείται ηλεκτρονικά από τους κηδεμόνες. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα που παρουσίασε το πρόγραμμα «Smart Money», μια ιδέα που βασίζεται στη δημιουργία ενός stick που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, πέρα από το να πραγματοποιεί συναλλαγές, να έχει πρόσβαση σε επιπλέον χρήματα σε περίπτωση ανάγκης. Το τρίτο βραβείο έλαβε η ομάδα η οποία παρουσίασε την επιχειρηματική ιδέα του «Money stick», μιας ηλεκτρονικής συσκευής τύπου «stick», με την οποία γίνονται χρηματικές συναλλαγές και που είναι συνδεδεμένη αυτόματα με τον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη αντικαθιστώντας το υλικό χρήμα.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Junior Achievement Europe, μέλος του οποίου είναι και το ΣΕΝ/JA Greece.
Η εκδήλωση του προγράμματος, που διενεργείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας ΑΙΤ, (Athens Information Technology), και διοργανώθηκε από το ΣΕΝ/JA Greece σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Junior Achievement Europe και το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, το 2ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, το 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, το 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, και το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Οι μαθητές χωρισμένοι σε 12 μικτές ομάδες 8-9 ατόμων παρουσίασαν ιδιαίτερα αξιόλογα επιχειρηματικά σχέδια σε επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, του AIT, της ΑΒ Βασιλόπουλος, του ΚΕΜΕΛ και του ΔΣ του ΣΕΝ/JA Greece.

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΕΝ/JA Greece, κα. Μαρία Λαϊνά, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Η αυξημένη συμμετοχή και η θέρμη των μαθητών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Διαγωνισμό Δημιουργικότητας και Καινοτομίας του ΣΕΝ, αποδεικνύει στην πράξη ότι τα προγράμματά μας αποκτούν όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Το επίπεδο των καινοτόμων ιδεών που παρουσίασαν φέτος οι μαθητές καταδεικνύει ότι οι δυνατότητές τους είναι υψηλές και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να τις αναδείξουμε περαιτέρω μέσω των προγραμμάτων μας.»

Ο «Διαγωνισμός Δημιουργικότητας και Καινοτομίας» διεξήχθη με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς, του ΑΙΤ, της ΑΒ Βασιλόπουλος, της Chipita ΑΕ και της Coca-Cola Τρία Έψιλον, καθώς και με την υποστήριξη της Manpower Group, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Accenture AE, της MindSearch, του ΚΕΜΕΛ και του British Council.


Πηγή: επιχειρώ


*Ευχαριστούμε τον αναγνώστη Στρατηγό ε.α. Θοδωρή Μ. για τις πληροφορίες!

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname