Thursday, February 2, 2012

Give the Kids: Η ομάδας γονέων που συγκεντρώνει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά που τα έχουν ανάγκη

Ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά που τα χρειάζονται, αποφάσισε να συγκεντρώσει ομάδα γονέων, με στόχο να τα διαθέσουν σε άλλες οικογένειες. "Επικεφαλής" της προσπάθειας είναι η κα Χρ. Κοπανά, διαφημίστρια στο επάγγελμα και μητέρα η ίδια ενός αγοριού, 26 μηνών.

Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κα Κοπανά μίλησε για την ομάδα "Give the Kids", υπογραμμίζοντας: "Δεν είμαστε οργάνωση, σωματείο ή Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Είμαστε απλά γονείς".

Όπως είπε, συνειδητοποίησε πόσα παιδικά αντικείμενα αποθηκεύονται στις ντουλάπες χωρίς να χρησιμοποιούνται.

"Δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο πια για κανέναν. Εμείς έχουμε μία δουλειά και τα καταφέρνουμε. Υπάρχουν άνθρωποι σε δυσκολία, που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά". Και κάπως έτσι, στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη αποφάσισε να δημιουργήσει την ομάδα.

Και έτσι στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη αποφάσισε να δημιουργήσει την ομάδα.

Ο "ομφαλός" της δράσης
Με τη βοήθεια των συναδέλφων της, δημιούργησαν την ιστοσελίδα givethekids.gr, το επίκεντρο της ομάδας, όπου ανακοινώνονται οι δράσεις και εκεί καταγράφονται τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν και τα άτομα που τα προσέφεραν.

Ζητούμενο της ομάδας είναι να συγκεντρώνει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια που κάποια παιδιά τα χάρηκαν και τώρα τα παραχωρούν σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Τα αντικείμενα που συγκεντρώνονται πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και τα ρούχα σιδερωμένα. "Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρόκειται για χάρισμα ρούχων και όχι ξεκαθάρισμα της ντουλάπας", λέει η εμπνεύστρια του εγχειρήματος.

Τα είδη ρουχισμού και τα παιχνίδια προωθούνται στη συνέχεια σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και οικογένειες.

Μέχρι στιγμής, έχουν διατεθεί ρούχα και παπούτσια στην Ένωση Μεταναστών Ελλάδας, το Ίδρυμα Βρεφών "Μητέρα", τις φυλακές γυναικών Ελαιώνα Θήβας και το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων "Επάνοδος".

Στόχος της κ. Κοπανά είναι η ομάδα να λειτουργήσει ως δίκτυο, που θα εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Επόμενος σκοπός της ομάδας είναι να δημιουργήσει μία τηλεφωνική γραμμή, όπου να μπορούν να τηλεφωνήσουν και να ζητήσουν πράγματα όσοι έχουν ανάγκη.

Επόμενη "στάση" στις 5 Φεβρουαρίου
Η ομάδα "Give the Kids" διοργανώνει την επόμενη συνάντησή της την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας (Γ' μαρίνα Γλυφάδας), στο πλαίσιο του ιστιοπλοϊκού αγώνα για παιδιά "Αρχιμηνιά- Αρχιχρονιά 2012".

Καλεί ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, όποιον ενδιαφέρεται να φέρει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά μέχρι και 12 ετών.


Πηγή: NEWS 247

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname