Wednesday, February 29, 2012

Παραχωρείται έκταση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την καλλιέργεια κηπευτικών (video)

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Γεωπονική Σχολή δημιουργούν σε έκταση του Αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κήπους για την καλλιέργεια χειμερινών και καλοκαιρινών κηπευτικών. Οι κήποι αυτοί θα ενοικιάζονται σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα τους καλλιεργούν για παραγωγή αγροτικών προϊόντων για οικογενειακή χρήση.

Η έκταση του κάθε λαχανόκηπου θα είναι 100 τ.μ., με ενοίκιο 120 ευρώ ετησίως και δικαίωμα παραμονής στο αγροτεμάχιο ως τρία έτη. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και η Γεωπονική Σχολή θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο και κοινόχρηστους χώροι υγιεινής.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση. Η δράση ξεκινάει άμεσα, έτσι ώστε οι κήποι να είναι στη διάθεση των καλλιεργητών με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310473842, τις ώρες 09:00-14:00 από Δεύτερα έως Παρασκευή.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση picus@auth.gr, τηλεφωνικά στο 2310473842, με φαξ στο 2310473556 και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος τις παραπάνω μέρες και ώρες.





Μερόπη Κοκκίνη


Πηγή: LIFO

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname