Friday, July 27, 2012

Παρασκευή 27 Ιουλίου: Μουσικές Βραδιές στον Κήπο του Μεγάρου - Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 9 το βράδυ το μικρό φεστιβάλ στον κήπο κορυφώνεται με το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και φέρει τον τίτλο της ομώνυμης συλλογής του Κουιντέτου του Δημήτρη Καλαντζή που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και έχει γίνει «χρυσή»: Mano's – Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ.  
Η επιλογή των μελωδιών από τον Δημήτρη Καλαντζή προέρχεται από μουσικές και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από τον κινηματογράφο: «Πόλη μαγική», «Θάλασσα πλατιά», «Μια Παναγιά», «Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων»,   το θέατρο: Χορός ή από κύκλους τραγουδιών: Πέρα στο θολό ποτάμι, Η μπαλάντα του οδοιπόρου, Dedication, Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Street song. Τραγούδια πολυτραγουδισμένα και κοσμαγάπητα που θα ακούσουμε στη «γλώσσα της τζαζ».

Πέντε σπουδαίοι μουσικοί (ο Δημήτρης Καλαντζής - πιάνο, ενορχηστρώσεις - ο Τάκης Πατερέλης- άλτο σαξόφωνο, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα, φλικόρνο - ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης - τύμπανα και ο Γιώργος Γεωργιάδης - μπάσο) παρουσιάζουν μια βραδιά 100% τζαζ και 100% Χατζιδάκι, την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου στον πανέμορφο κήπο του Μεγάρου.


Mano's – Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ
Αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι
με το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή

Παρασκευή 27 Ιουλίου, 21:00
Γενική είσοδος 5€


Πηγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών newsletter


*Ευχαριστούμε Κατερίνα Σ. για τις πληροφορίες! 

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname