Friday, March 16, 2012

Μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας δείχνουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Αθ. Πάλλη, πολλές εταιρείες επέδειξαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη λειτουργία των τερματικών σταθμών κρουαζιέρας με την προϋπόθεση να υπάρξει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο. Σε ειδική εκδήλωση της ελληνικής αντιπροσωπείας ο κ.Πάλλης, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ξένων εταιρειών, επιβεβαίωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει απελευθέρωση του καμποτάζ με την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής διάταξης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία σχολιάστηκε επίσης για την κατάργηση διατάξεων που αφορούν τον ελάχιστο χρόνο παραμονής κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια, αλλά και για την απελευθέρωση μικρής κλίμακας έργων από γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του συστήματος κράτησης με διεθνείς πρακτικές και δεσμεύθηκε ώστε να οριστικοποιηθεί έγκαιρα η τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών λιμένων κρουαζιέρας.

Η φετινή παρουσία στο εθνικό περίπτερο των κύριων φορέων της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμανιών Ελλάδας, κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένη, μέσω της ενεργής συμμετοχής του ΕΟΤ στην προετοιμασία και δημοσιοποίηση των σημείων ενδιαφέροντος για την κρουαζιέρα. Στο πλαίσιο του Εθνικού Περιπτέρου συμμετείχαν τα λιμάνια του Πειραιά, της Πάτρας, της Κέρκυρας, του Ηρακλείου, του Βόλου, της Ηγουμενίτσας, της Καβάλας, των Χανίων και της Κεφαλονιάς.


Πηγή: newsit

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname