Thursday, March 15, 2012

Πρωτότυπη BMW εμπνευσμένη από... ελληνικές πανοπλίες!

Ο ισπανός σχεδιαστής Feliciano Ruy-Díaz αποκαλύπτει την 5θυρη έκδοση του υβριδικού BMW i8, παίρνοντας ακόμα και ελληνικά στοιχεία για τη σχεδίασή του.

Η BMW παρουσίασε πρόσφατα τα μοντέλα i8 και i3 , που σηματοδοτούν την αρχή της νέας εποχής i για τη γερμανική φίρμα. Μέχρι πρότινος όμως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τα μελλοντικά σχέδιά της, με αποτέλεσμα να αποκαλύψει ο ισπανός Feliciano Ruy-Díaz, τη BMW i-FD.

Ο νεαρός σχεδιαστής αναφέρει πως σχετικά με τη σχεδίαση του i-FD εμπνεύστηκε από ισπανική αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα από τον γνωστό Santiago Calatrava, ενώ άντλησε στοιχεία από τις αρχαίες ελληνικές πανοπλίες.




Ο στόχος του, που φαίνεται να έχει επιτευχθεί, είναι να ολοκληρώσει ένα ιδιαίτερο σπορ sedan αυτοκίνητο, το οποίο να εκφράζει με την πρώτη ματιά, μια ισχυρή προσωπικότητα.



Τέλος, ο Diaz δεν αποκαλύπτει ακόμα το μηχανικό σύνολο που θα χρησιμοποιεί το εντυπωσιακό μοντέλο, αλλά εικάζεται ότι θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με την τετρακίνηση της βαυαρέζικης φίρμας.


Πηγή: autotriti via Newsbeast

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname