Thursday, January 12, 2012

«L»: Μια Ελληνική επιτυχία

Είναι πολύ χαρμόσυνο το γεγονός ότι η πορεία της ταινίας «L», πρώτης μεγάλου μήκους του 40χρονου σκηνοθέτη Μπάμπη Μακρίδη είναι τόσο ανοδική. Εκτός από το όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το «L» είναι η πρώτη ελληνική ταινία που επιλέχθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό του βασιλιά των ανεξάρτητων κινηματογραφικών φεστιβάλ, του Sundance (19 - 29 Ιανουαρίου), χθες επισημοποιήθηκε η επιλογή του για να παιχθεί και στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Ρότερνταμ (25 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου). Φεστιβάλ το οποίο έχει ήδη τιμήσει έλληνες σκηνοθέτες όπως ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος («Wasted youth») και ο Αγγελος Φραντζής («μέσα στο δάσος»).

Ας σημειωθεί ότι το θέμα του «L» δείχνει «διακριτικά επίκαιρο» καθώς η ιστορία αφορά την περίπτωση ενός άντρα 40 περίπου ετών (Αρης Σερβετάλης) που ζει μέσα στο αυτοκίνητό του και δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άλλο άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού έχει ως συνέπεια την απόλυση και ριζική αλλαγή της ζωής του κεντρικού ήρωα…

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Οσο η Ελλάδα βουλιάζει, τόσο η Τέχνη της αναπτύσσεται. Η ταινία του Μακρίδη είναι μια από τις δεκάδες πια ταινίες που έχουν δώσει το παρόν σε φεστιβάλ του εξωτερικού και βοηθούν την χώρα μας να ακουστεί και στα θετικά της. Το «L», σε παραγωγή της Beben Films θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους τον Φεβρουάριο του 2012 σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Γιάννης Ζουμπουλάκης


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname