Friday, June 8, 2012

Το αεροδρόμιο Αθηνών το πιο πολυβραβευμένο παγκοσμίως

Με μία ακόμη διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας, την 11η σε 8 χρόνια, ολοκληρώθηκαν τα ROUTES Europe 2012, η μεγαλύτερη συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών (20-22 Μαΐου, Ταλίν).

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Αερογραμμών Routes Europe που έγινε στην Εσθονία, με τη συμμετοχή περίπου χιλίων εκπροσώπων του κλάδου των αερομεταφορών, ο Δ.Α.Α. βραβεύτηκε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών με ειδικό τιμητικό βραβείο στην κατηγορία «Μεσόγειος/Ν. Ευρώπη», σε αναγνώριση της δημιουργικότητας και της συνεχούς και δυναμικής υποστήριξης που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειες και τα προγράμματα των εταιρειών, ειδικά κατά την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πολύ σημαντικό θεσμό των ROUTES, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το πιο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο παγκοσμίως, με τις 11 συνολικά κορυφαίες διακρίσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια!

«Φέτος, προσφέροντας επιπλέον κίνητρα -παράλληλα με το ισχύον πρόγραμμα- με εκπτώσεις που ανέρχονται περίπου στο 20% των συνολικών αεροναυτιλιακών χρεώσεων, συμμετέχουμε ακόμα περισσότερο στο ρίσκο των αεροπορικών εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και να συμβάλουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια για την υποστήριξη και την ενίσχυση της αεροπορικής αγοράς», επισήμανε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Δ.Α.Α. και συνέχισε λέγοντας: «Ταυτόχρονα, εδώ και 4 χρόνια κρατάμε "παγωμένες" όλες τις αεροναυτιλιακές χρεώσεις, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των εταιρειών για σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών τους και στοχεύοντας στη διατήρηση της ελκυστικότητας της αγοράς της Αθήνας ως πεδίου ανάπτυξης της αεροπορικής δραστηριότητας, ακόμα και μέσα στη δυσμενέστατη συγκυρία που διανύουμε.»

Πέραν αυτού, αξιόλογη δραστηριότητα έχει επιδείξει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε επίπεδο περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάστηκε στις 5 Ιουνίου, ο Δ.Α.Α. παρουσίασε συνολικά το μέχρι στιγμής πρόγραμμά του.

Συγκεκριμένα:

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα σχολεία των Σπάτων & της Αρτέμιδος

Για μία ακόμη χρονιά, το αεροδρόμιο επιβραβεύει τα σχολεία τoυ ενοποιημένου πλέον Δήμου για την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό και οργανώνοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2011, τα παιδιά ανακύκλωσαν 4,3 τόνους χαρτιού & αλουμινίου, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 37 τόνους.

Συλλογή FOD (Foreign Object Debris)

Ο Δ.Α.Α.Α διοργανώνει δραστηριότητα που αφορά στη συλλογή FOD στην περιοχή δραστηριότητας αεροσκαφών με τη συμμετοχή πάνω από 50 εθελοντών από το ΔΑΑ και άλλων μελών της αεροπορικής κοινότητας.

Διήμερος Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους στο Δ.Α.Α.

Προκειμένου να ενισχύσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δ.Α.Α., διοργάνωσε την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Ιουνίου, διαγωνισμό ανακύκλωσης μεταξύ των εργαζομένων του αεροδρομίου, με σκοπό να προσκομιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά προς ανακύκλωση.

Υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Για 10η συνεχή χρονιά, ο Δ.Α.Α. χορηγεί 2 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ολοκλήρωση του 6ου Πάρκου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του 6ου πάρκου εκτός των ορίων του αεροδρομίου, στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος. Το πάρκο περιλαμβάνει εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, παιδική χαρά, κυλικείο και ανοικτό χώρο για αθλοπαιδιές και άλλες δραστηριότητες. Επίσης, στο πάρκο φυτεύτηκαν από τον Δ.Α.Α. περισσότερα από 5.000 δέντρα και θάμνοι, ανεβάζοντας τη συνολική πράσινη έκταση που έχει παραδοθεί στις τοπικές κοινότητες στα 84.000 τ.μ.

Δημήτρης Μπαλής


Πηγή: ΣΠΟΡ-FM

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname