Thursday, June 14, 2012

Ντοκιμαντέρ στο ΒΒC για την «Αργώ»

Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ με θέμα την Αργώ και τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, ετοιμάζει εταιρία παραγωγής ταινιών από την Αυστραλία, η οποία ζήτησε την υποστήριξη του Δήμου Βόλου για το σκοπό αυτό.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το BBC και άλλα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, ενώ αντίγραφο θα παραδοθεί στο Δήμο Βόλου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου τουριστικής προβολής της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, συνεργείο της εταιρείας "David Adams Films" βρέθηκε στο Βόλο το διάστημα από 8 έως 11 Ιουνίου, προκειμένου να κινηματογραφήσει την αναχώρηση της Αργούς από το λιμάνι της πόλης, όπως ο μύθος αναφέρει. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εντός του Παγασητικού Κόλπου με τη συμμετοχή 55 κωπηλατών από το Σύλλογο «Αργοναύτες 2008» με τον στόχο της εταιρείας να είναι το φιλμ να προσεγγίζει, όσο είναι δυνατόν, τις συνθήκες εκείνης της περιόδου.

Τον συντονισμό του προγράμματος OXUS-AΡΓΩ (OXUS SECRETS OF A LOST WORLD) εκ μέρους του Δήμου είχε αναλάβει ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου Ν. Ντόκος, ενώ στην ομάδα παρακολούθησης και εκτέλεσης του προγράμματος συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ. Μπαρτζιώκα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωπηλατών «Αργοναύτες 2008» Κ. Κεχαϊδης, ο ύπαρχος Δημ. Μουτσινάς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.


Πηγή: Thessaloniki Press


*Ευχαριστούμε Στρατηγέ ε.α. Θοδωρή Μ. για τις πληροφορίες!

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname