Saturday, June 16, 2012

Οικολογικά βραβεία με άρωμα Ελλάδας

Ελληνικό χρώμα έχει η λίστα με τις 100 πιο «πράσινες» παράκτιες και νησιώτικες περιοχές της Ευρώπης. Μεταξύ 1000 δημοφιλών τουριστικών προορισμών, η Ιεράπετρα της Κρήτης ήρθε στην κατάταξη, η Σαμοθράκη και 17η η Αλόννησος. Οι επιλεγμένες περιοχές από όλη την Ευρώπη παρουσιάστηκαν ως οι βιώσιμοι προορισμοί για διακοπές, στο πλαίσιο του προγράμματος Quality Coast της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών.

Σύμφωνα με τη Real Planet, η κριτική επιτροπή συγκέντρωσε πληροφορίες για 4 βασικούς τομείς: Φύση και Βιοποικιλότητα, Περιβάλλον, Ταυτότητα και Πολιτισμική Κληρονομιά και Κοινωνικοοικονομική κατάσταση, ενώ χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 100 δείκτες αξιολόγησης. Κάποιοι από αυτούς είναι το ποσοστό επιφάνειας των προορισμών χωρίς δόμηση, η καθαρότητα των υδάτων, η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα ποσοστά θορύβου και εντατικού φωτισμού.

«Η διάκριση είναι πολύ σημαντική για το δήμο της Ιεράπετρας, γιατί αποδεικνύει την υψηλή περιβαλλοντική ποιότητα των παραλιών μας. Η Ιεράπετρα ήρθε δεύτερη με μικρή διαφορά από τις Αζόρες, γεγονός που πιστοποιεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για όλη την Ευρώπη, με την αναγνώριση ενός οργανισμού παγκόσμιου κύρους» δηλώνει ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης.


Πηγή: Newsbeast

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname