Sunday, September 25, 2011

Ελληνική διάκριση: Διπλή βράβευση για τον «Άδικο κόσμο» (video)

Δύο βραβεία απέσπασε η ταινία του Φίλιππου Τσίτου «Άδικος κόσμος» στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν όπου συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος κέρδισε το Aργυρό Οστρακο (Silver Shell) καλύτερης ανδρικής ερμηνείας και ο Φίλιππος Τσίτος το΄Αργυρό Οστρακο καλύτερης σκηνοθεσίας.

Το ντουέτο Καφετζόπουλος – Τσίτος έχει αποδειχθεί γουρλίδικο. Πριν από δυο ακριβώς χρόνια, η ταινία του «Ακαδημία Πλάτωνος» διακρίθηκε στο φεστιβάλ του Λοκάρνο όπου ο Καφετχόπουλος κέρδισε το βραβείο ερμηνείας.

Ο «Άδικος κόσμος» πραγματεύεται την ιστορία ενός καλόψυχου αστυνομικού (Αντώνης Καφετζόπουλος) ,του κυνικού συναδέλφου του (Χρήστος Στέργιογλου) και μιας καθαρίστριας (Θεοδώρα Τζήμου) είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Τσίτου, με πρώτη ταινία το «My sweet home» που διαγωνίστηκε στην Μπερλινάλε του Βερολίνου το 2011.

Η ταινία του Τσίτου διαγωνιζόταν δίπλα στις νέες ταινίες άλλων καταξιωμένων δημιουργών, όπως οι Αρτούρο Ριπστάιν, Τέρενς Ντέιβις, Χιροκάζου Κόρε-Έντα, Ζιλί Ντελπί και Σάρα Πόλεϊ.

Ο «Άδικος κόσμος»  θα διανεμηθεί τη νέα χειμερινή σεζόν από την Feelgood Entertainment.

Γιάννης Ζουμπουλάκης


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


Κάντε κλικ για να δείτε το teaser της ταινίας


No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname