Tuesday, December 13, 2011

Οι κορυφαίοι του 2011: Γιαννιώτης, Λυμπερτά, Εθνική πόλο γυναικών και Σάντος!

Ο Υγρός Στίβος σάρωσε τα βραβεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για το 2011 στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά και η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών αναδείχτηκαν κορυφαίοι με την ψήφο των αθλητικών συντακτών. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ενώ αναδείχτηκε κορυφαία πολίστρια στην Ευρώπη και στον κόσμο, έμεινε δεύτερη (πίσω από την Λυμπερτά) στην ψηφοφορία για την καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια του 2011.

Επίσης ο προπονητής Γιώργος Μορφέσης που οδήγησε την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στην κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ...έχασε από τον Φερνάντο Σάντος τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή. Εκτός τριάδας στους αθλητές ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης, στις αθλήτριες η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κωπηλασία Αλεξάνδρα Τσιάβου και στους προπονητές ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά:

Κορυφαίος αθλητής

Κυριάρχησε με 1769 ψήφους ο Σπύρος Γιαννιώτης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ ανοικτής θαλάσσης και το αργυρό στα 5χλμ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης. Δεύτερος με 1044 ψήφους ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης με 1044 ψήφους και τρίτος ο αθλητής του στίβου στο άλμα εις ύψος Δημήτρης Χονδροκούκης (569 ψήφοι) που πήρε την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κορυφαία αθλήτρια

Μάχη στήθος με στήθος στις γυναίκες όπου πρώτευσε με 1230 ψήφους η Μαριάννα Λυμπερτά που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλ κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεύτερη η κορυφαία Ελληνίδα πολίστρια Αλεξάνδρα Ασημάκη με 1121 ψήφους και τρίτη η επικοντίστρια Νικόλ Κυριακοπούλου με 602, έκτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κορυφαία ομάδα

Σάρωσε με 1830 ψήφους η Εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο, η οποία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κερδίζοντας στον τελικό τη διοργανώτρια Κίνα με 9-8. Στη δεύτερη θέση η πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού (1121) και στην τρίτη την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου (602).

Κορυφαίος προπονητής

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Φερνάντο Σάντο που οδήγησε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στα τελικά του Euro 2012. Ο Πορτογάλος κόουτς συγκέντρωσε 1411 ψήφους, αφήνοντας πίσω του τους Γιώργο Μορφέση (προπονητής της Εθνικής Γυναικών πόλο, 1106 ψήφοι) και Νίκο Γέμελο (προπονητής του Γιαννιώτη και της Λυμπερτά, 615 ψήφοι). Ο Σάντος σε σύντομο λόγο αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους Έλληνες σε άπταιστα ελληνικά!

Τα υπόλοιπα βραβεία και ειδικές διακρίσεις
♦ Ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Στέφανος Καπίνο μοιράστηκαν το βραβείο fair play. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού “συνελήφθησαν” από τον τηλεοπτικό φακό να αγκαλιάζονται πριν την έναρξη του ντέρμπι “αιωνίων”.
♦ Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΠΟΕΛ και τον προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ιστορική πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ
♦ Στους Νίκο Νταμπίζα, Δημήτρη Παπανικολάου (που εγκατέλειψαν φέτος την ενεργό δράση), στον πρώην προπονητή του ΟΦΗ, Ευγένιο Γκέραρντ, αλλά και στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και παράγοντα Αριστείδη Καμάρα δόθηκαν τα βραβεία συνολικής προσφοράς στον αθλητισμό.
♦ Για τη συμπλήρωση 120 χρόνων ζωής βραβεύτηκε ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ η ΕΠΣ Μακεδονίας πήρε τιμητική διάκριση  για τη διάδοση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου
♦ Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο δισκοβόλος Πασχάλης Σταθελάκος και κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η σφαιροβόλος Μαρία Σταματουλά.


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname