Wednesday, December 14, 2011

Γιατροί του Πανεπιστημίου των Ορέων εξέτασαν κρατούμενους φυλακών

Μεγάλο αριθμό κρατουμένων, καθώς και προσωπικό των Φυλακών Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης, επισκέφθηκαν και εξέτασαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τρεις διαφορετικές ομάδες ιατρών από το Πανεπιστήμιο των Ορέων, με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιωάννη Παλλήκαρη.

Η εξέταση έγινε σε συνέχεια των ιατρικών – οφθαλμολογικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στις Δικαστικές Φυλακές Χανίων την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη ομάδα ήταν της Ψυχιατρικής, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης Ν. Παρίτση και τους Θ. Μηλιώτη (Ψυχίατρο), Γ. Τσιακίρη (Ψυχολόγο) και Κ. Γαρυφαλάκη (Συστημική Σύμβουλο).

Η δεύτερη ήταν η ομάδα της ΩΡΛ, με υπεύθυνο τον Εμμ. Προκοπάκη ΩΡΛ, Επιμελητή Ά ΠαΓΝΗ, καθώς και τους Ι. Βλαστό (Ιατρό ΩΡΛ) και Αν. Ελευθεριάδου – Γκίκα (Ιατρό ΩΡΛ).

Η τρίτη ήταν η ομάδα της Οφθαλμολογικής Κλινικής & ΒΕΜΜΟ, με υπεύθυνο τον Αν. Καθ. Οφθαλμολογίας Μ. Τσιλιμπάρη και τους Αν. Αναστασάκη (Επίκουρο Επιμελητή Πα.ΓΝΗ), Εμμ. Καλλιονάκη (Ειδικευόμενο Οφθαλμίατρο), Αλ. Καραβιτάκη (Ειδικευομένη Οφθαλμίατρο), Χρ. Τσίκα (Ειδικευομένη Οφθαλμίατρο), Π. Τσόκα (Βιολόγο), Β. Μανιαδή (Ιατρική Φωτογράφο), Ζ. Καψάλα (Φοιτήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης), Αν. Νιώτη (Νοσηλευτή Πα.ΓΝΗ), Λ. Τσίχλα (Νοσηλεύτρια Πα.ΓΝΗ).

Τις ομάδες των Εθελοντών Ιατρών των Κλινικών του Πανεπιστημίου Κρήτης συνόδευσαν και υποστήριξαν από την Εκτελεστική Επιτροπή του Πανεπιστημίου των Ορέων η Βαρβάρα Τερζάκη – Παλλήκαρη, η Τ. Καρπαθιωτάκη, Γραμματεία Πανεπιστημίου των Ορέων και από την Ομάδα των Εθελοντών η Στ. Τσακωνίκου.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname