Friday, December 23, 2011

Δράσεις αλληλεγγύης με πνεύμα γιορτινό

Δύο τόνους τρόφιμα θα μοιράσει την παραμονή των Χριστουγέννων το κοινωνικό Παντοπωλείο που θα αρχίσει εκείνη την ημέρα να λειτουργεί για να στηρίξει οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη.

Η ανάγκη ωστόσο για προμήθειες συνεχίζεται. Για αυτό το Σάββατο, οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα δράσης Ν.Πιερίας «Αλληλέγγυοι» συγκεντρώνουν γάλατα, παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι και ζάχαρη.

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνεται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 13.30 στον πεζόδρομο της Κατερίνης, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας.

Στη Θεσσαλονίκη, συσσίτιο στις εκκλησίες Παναγίας Δεξιάς και Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν για σήμερα τα Ροταράκτ του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ανατόλια, σε συνεργασία με το σεφ Χάρη Παπάζογλου, τον Οργανισμό Ξένων Επαγγελματιών Γυναικών TOWER, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, τις κόρες της Πηνελόπης (AHEPA) και τη συμμετοχή τοπικών ζαχαροπλαστείων και φούρνων, με χορηγίες γνωστών εταιρειών.

Όπως και πέρυσι, η φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανοίγει παραμονές Χριστουγέννων τις πόρτες της για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Φέτος, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, το γεύμα θα πλαισιώνεται από μια γιορτή που θα διαρκέσει από τις 12 και μέχρι τις 15.00, στη μεγάλη αίθουσα εστίασης της Φοιτητικής Λέσχης.

Το γεύμα που θα ετοιμαστεί είναι για περίπου 1000 άτομα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με επαγγελματίες και φορείς της πόλης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του Δήμου Θεσσαλονίκης θα αρχίσει, μετά τις 26 Δεκεμβρίου, να διανέμει ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη, τα οποία συγκεντρώνει τους τελευταίους δύο μήνες σε συνεργασία με εμπορικά καταστήματα και φορείς της πόλης.  


Πηγή: Newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname