Saturday, April 7, 2012

Στιγμές του 1896 στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Χρόνια είχε να γεμίσει τόση ζωή το Καλλιμάρμαρο! Περίπου 30.000 μαθητές σχολείων της Αττικής πλημμύρισαν με τις φωνές τους το ιστορικό στάδιο στην 116η επέτειο από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Τα παιδιά που έφεραν τα δικά τους πανό, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπόνησαν η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια Αττικής.

Τα μικρά παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια είδαν την ιστορία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Είδαν, μεταξύ άλλων, τον Σπύρο Λούη, τον οποίο ενσάρκωσε ο ηθοποιός Κώστας Πιπερίδης, να τερματίζει στο στάδιο και τις χάλκινες Ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ στη ρυθμική γυμναστική, τις Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Άννα Πολλάτου, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή να χορεύουν στους ρυθμούς των "Παιδιών του Πειραιά".
Τους μαθητές και τους δασκάλους τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΘΝΑ, Σπύρος Κούβελος και τους κάλεσε στις 17 Μαΐου να παραβρεθούν στην τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στους Βρετανούς.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, απευθυνόμενος στους μαθητές, είπε: "Πριν από 116 χρόνια, σε αυτό εδώ το Στάδιο έγιναν οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η χώρα μας ήταν φτωχή και τότε αλλά έδωσε στον κόσμο όλο αυτό που λέγεται Ολυμπιακοί Αγώνες. Και αυτό να θυμάστε πάντα. Να ξέρετε ότι από εδώ θα ξεκινήσει και η Φλόγα για να πάει στο Λονδίνο όπου οι Έλληνες αθλητές τον Ιούλιο, θα αγωνιστούν και θα φέρουν μετάλλια για την πατρίδα μας. Και θα έρθουμε ξανά όλοι εδώ να τους υποδεχθούμε και να τους χειροκροτήσουμε".


Πηγή: Contra

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname