Thursday, April 26, 2012

Τζον Σιταράς: Ο Έλληνας γυμναστής των Κροίσων της Wall Street

Στην καρδιά της Αμερικής, στην Ανατολική 58η Οδό του Μανχάταν υπάρχει ένα μέρος όπου μαζεύονται καθημερινά τα μεγαλύτερα ονόματα της  πολιτικής και της οικονομίας. Δεν πρόκειται για ένα ακριβό εστιατόριο ούτε κάποια κρυφή λέσχη, αλλά για το γυμναστήριο ενός Ελληνοαμερικανού με καταγωγή από τη Χίο, του διάσημου πλέον στον κόσμο των χρηματιστών Τζον Σιτάρας.

Μόνιμοι θαμώνες είναι ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Πολ Βόλκερ και ο πρόεδρος της εταιρείας οικονομικών συμβούλων Kroll Τζουλς Κρολ.

Ο 39χρονος «γιατρός του fitness», όπως τον αποκαλούν οι πελάτες του, έχει σχεδιάσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα γυμναστικής και έχει ενθουσιάσει τους πάντες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του προγράμματος που εφαρμόζει ο ομογενής γυμναστής είναι ότι καταφέρνει να χειρίζεται τον εγωισμό των διάσημων πελατών του, οι περισσότεροι από τους οποίους όταν φορούν τη φόρμα της γυμναστικής είναι τόσο ανταγωνιστικοί όσο και στις μπίζνες.

 Ο Τζον μετανάστευσε στις ΗΠΑ από  τη Χίο σε ηλικία μόλις τριών μηνών. Από πιτσιρικάς λάτρευε το bodybuilding, όμως έπεσε θύμα μιας συμμορίας στο Μπρούκλιν, με αποτέλεσμα να μείνει για πέντε μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι και να αναγκαστεί να το αφήσει. Με κεφάλαιο 17.000 δολάρια αποφάσισε να ανοίξει το δικό του γυμναστήριο. Πολλοί από τους πελάτες τού έδωσαν επιχειρηματικές συμβουλές και του βρήκαν επενδυτές που έβαλαν 1,5 εκατ. δολάρια. Το κλαμπ, πάντως, απευθύνεται σε γερά βαλάντια, καθώς η τιμή για ετήσια συνδρομή ξεκινά από τις 10.000 ευρώ.


Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname