Tuesday, April 24, 2012

Όταν ο μπακλαβάς της Μαρίας Λόη μάγεψε τον Μπαράκ Ομπάμα

Η γνωστή Ελληνίδα σεφ μαγείρεψε στον Λευκό Οίκο με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και ο Ομπάμα ένιωσε πιο Έλληνας από ποτέ. Τα βραβευμένα ντολμαδάκια, η σπανακόπιτα και ο μπακλαβάς της Μαρίας Λόη, της Ελληνίδας Μάρθα Στιούαρτ όπως την αποκαλούν στις Η.Π.Α., ξετρέλαναν τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η Λόη διατηρεί εστιατόριο στο Upper West Side του Μανχάταν με την ονομασία "Loi", ενώ δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ότι η κουζίνα των Ομπάμα (ήτοι του Λευκού Οίκου) είναι μικρότερη από εκείνη του εστιατορίου της!

 Οι σεφ του Λευκού Οίκου την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό ("δεν ήταν καθόλου στριφνοί ή απόμακροι όπως περίμενα"), ενώ δεν αρνήθηκαν να της παρέχουν οποιοδήποτε ελληνικό προϊόν ζήτησε για να φτιάξει τα εδέσματά της.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο Ομπάμα δεξιώθηκε επιφανείς Έλληνες των Η.Π.Α. για περίπου 40 λεπτά, ενώ ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έμεινε μαζί τους για μιάμιση ώρα.

Ο Ομπάμα εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα με τον μπακλαβά της Ελληνίδας σεφ, ο οποίος παρασκευάστηκε μάλιστα με μέλι από το μελίσσι του Λευκού Οίκου. Εκτός βέβαια από τον μπακλαβά, το μενού των γλυκών είχε και παραδοσιακή καρυδόπιτα και ραβανί. Έτσι, για να μην μείνει με το παράπονο ο πρόεδρος.


Πηγή: Cosmo

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname