Wednesday, April 11, 2012

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η εθνική πόλο ανδρών

Ο διεθνής μπόμπερ Χρήστος Αφρουδάκης το είχε προαναγγείλει: «Ο Καναδάς δεν αποτελεί φόβητρο για μας». Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις η εθνική πόλο ανδρών φρόντισε να τον επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο: νικώντας με 10-6 (2-1, 2-1, 4-3, 2-1) τον οικοδεσπότη Καναδά, στο προολυμπιακό τουρνουά του Εντμοντον, για να σφραγίσει οριστικά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η συνεπέστερη στα ολυμπιακά ραντεβού ελληνική εθνική ομάδα θα βρεθεί για 14η φορά στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού και μάλιστα για 9η συνεχόμενη από το 1980. Αν μάλιστα το 1976 δεν έχει την ατυχία λόγω και των οικονομικών προβλημάτων να μην συμμετάσχει καν στη διαδικασία του προολυμπιακού τουρνουά τότε θα μέτραγε ένα απίστευτο σερί ολυμπιακών προκρίσεων.

Η τωρινή εθνική ομάδα με την επιστροφή των «παλιών» (Γιώργος Αφρουδάκης, Νίκος Δεληγιάννης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Μάνθος Βουλγαράκης, Κώστας Κοκκινάκης) απέκτησε το μέταλλο του νικητή και την απαραίτητη εμπειρία για τις δύσκολες αναμετρήσεις και καταστάσεις.
Στο παιχνίδι με τον Καναδά μπορεί η ελληνική ομάδα να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά η διαφορά ποιότητας με τους φιλότιμους οικοδεσπότες ήταν αρκετή για να της δώσει τη νίκη - πρόκριση, στον χιαστί αγώνα για το ολυμπιακό εισιτήριο.

Η ελληνική άμυνα λειτούργησε ασφαλώς καλύτερα από την επίθεση, όπου ναι μεν η εθνική ανδρών πήρε λιγότερες από τις μισές αντίστοιχες αποβολές του Καναδά, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική στον παίκτη παραπάνω (1/5).


Αντίδοτο και μάλιστα ισχυρό, η άμυνα της  στον παίκτη λιγότερο (2/11) που ουσιαστικά έβγαλε νοκ άουτ τους Καναδούς που έπαιρναν με ευκολία τις αποβολές, όπως και τα - πολλά πάλι - επιθετικά εις βάρος μας .


Δύο ήταν τα καθοριστικά σημεία που έγειραν αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ της ελληνικής ομάδας. Το γκολ του Αργύρη Θεοδωρόπουλου με πέναλτι που κέρδισε ο Κώστας Μουρίκης (στα 2.06'' του δεύτερου 8λέπτου αστόχησε σε άλλο ο Χρήστος Αφρουδάκης), στα 8'' από τη λήξη του τρίτου 8λέπτου (8-5) και το γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη (9-5) στις αρχές της τελευταίας περιόδου (7.30'').


Η Εθνική δεν έχασε μεν το προβάδισμα ποτέ στο σκορ, πλην όμως για δυόμισι 8λεπτα δυσκολεύτηκε από τους σκληροτράχηλους Καναδούς.

Όταν βέβαια βρήκαμε καλύτερο ρυθμό, η ποιότητα ήταν εμφανής και η σιγουριά για τον τελικό νικητή το ίδιο.

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με τους: Δεληγιάννη, Μυλωνάκη 1, Μιράλη, Κοκκινάκη, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλο 3, Αφρουδάκη Χρ. 2, Δελακά, Αφρουδάκη Γ. 4, Φουντούλη Ι., Μουρίκη, Βουλγαράκη, Καραμπέτσο.

ΚΑΝΑΔΑΣ (Άλεξ Μπέσλιν): Ράνταλ, Κουντάμπα, Βικάλο, Κονσταντίν - Μπίκα 2, Μπόιντ 1, Ρόμπινσον, Γκάσιτς, Γκράχαμ 2, Φέλταμ 1, Κόνγουεη, Ντάιγκλ, Μακ Ελρόι, Άλεκσιτς


Τα άλλα 3 εισιτήρια για το Λονδίνο πήραν, το Μαυροβούνιο (19-6 την Τουρκία), η Ρουμανία (19-8 την Βραζιλία) και η Ισπανία (11-7 τα Σκόπια).

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας, το Μαυροβούνιο (00.40 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης. Στον δεύτερο θα παίξουν (02.00) η Ρουμανία με την Ισπανία.

Η 12άδα των Ολυμπιακών
Οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες
είναι οι εξής:

ΕΛΛΑΔΑ
Σερβία
Ιταλία
Ουγγαρία
Κροατία
Ισπανία
Ρουμανία
Μαυροβούνιο
Μ. Βρετανία
Κίνα
Αυστραλία
ΗΠΑ

Γιάννης Τζούστας


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname