Saturday, April 21, 2012

Ανοίγει το καλοκαίρι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως ότου ανοίξει και πάλι τις πύλες του στους επισκέπτες το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο οποίο για χρόνια είχε μπει λουκέτο, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Πριν λίγες μέρες υπεγράφη η σύμβαση για τη μουσειογραφική μελέτη, ο ανάδοχος P & C Development έχει ήδη εγκατασταθεί και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις αρχές ή μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουν για το κοινό οι πρώτες αίθουσες του Μουσείου.

Το έργο «Επανέκθεση Αρχαιολογικών Συλλογών Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου» χωρίζεται σε δύο υποέργα: αυτό των οικοδομικών εργασιών και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, και στην κατασκευή των προθηκών όπου θα εκτεθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, εργασίες που γίνονται αυτό το διάστημα στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό στην αίθουσα των τοιχογραφιών θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένες μεταλλικές κατασκευές, ενώ θα στηριχθούν και τα επίτοιχα εκθέματα της γλυπτοθήκης.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 17 μήνες, ενώ μέσα στους δύο πρώτους δηλαδή ως το καλοκαίρι θα πρέπει να παραδοθούν προς χρήση οι αίθουσες Α', Β΄ και 8.


Πηγή: Newsbeast

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname