Thursday, November 10, 2011

Τρέχουν με τη «Φλόγα» στη καρδιά στον 29ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Περισσότεροι από 80 ερασιτέχνες, αλλά και έμπειροι δρομείς, φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ''ΦΛΟΓΑ'', συμμετέχουν στον 29ο Μαραθώνιο Κλασσικής Διαδρομής τη Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Τρέχουν για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τον χτύπο της καρδιάς δεκάδων χιλιάδων παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνου που δίνουν τη μάχη για τη ζωή και την υγεία τους σε όλο τον κόσμο. Και αξίζουν το χειροκρότημά μας!

Τρέχουν αυτοί για όλους μας,  για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τον χτύπο της καρδιάς δεκάδων χιλιάδων παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνου σε όλο τον κόσμο που δίνουν τη μάχη για τη ζωή και την υγεία  τους.
Τρέχουν και την Κυριακή αξίζουν  το χειροκρότημα μας!

Η ΦΛΟΓΑ, ο Σύλλογος που απο το 1982  ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών αυτών με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη ιδιωτών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλήθος δράσεων σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων,  που στόχο έχουν την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Όπως ενημερώνει το ΔΣ της Φλόγας όταν οι δρομείς επισκέφθηκαν το «Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας»  και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το έργο,  αποφάσισαν να φορέσουν στη φανέλα τους τη ΦΛΟΓΑ, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να κάνουν  με το δικό τους τρόπο και από το δικό τους μετερίζι τη ΦΛΟΓΑ και το έργο της γνωστή στο ευρύτερο κοινό.

Από τη στιγμή αυτή η ομάδα των δρομέων απέκτησε κίνητρο και έθεσε στόχους και έμπνευση στους δρόμους της που έδωσαν φτερά στα πόδια τους.  Η προσφορά τους στη <<ΦΛΟΓΑ>> δεν μένει μόνο στον συμβολισμό. Βρίσκονται δίπλα στη Φλόγα και στηρίζουν το έργο μας υλικά και ηθικά.

Η ομάδα έτρεξε για πρώτη φορά με την φανέλλα της Φλόγας στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010. Ακολούθησε πλήθος συμμετοχών σε  μεγάλες διοργανώσεις μακρινών αποστάσεων όπως, στο Αμστερνταμ, στη Κωνσταντινούπολη, Βαρκελώνη, Φλωρεντία, Αλεξάνδρειο Μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη, στο Παρανέστι στη Δράμα, στη Κύπρο, στον Ολυμπο, στα Ζαγοροχώρια, στο <<Σπάρταθλο>> Αθήνα Σπάρτη, στο τρίαθλο στο  Roth Γερμανίας. Το ΔΣ της «ΦΛΟΓΑΣ» ευχαριστεί τους χορηγούς της Ομάδας Δρομέων της Φλόγας, στον 29ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που είναι η Millenium Bank και η Unilever.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname