Monday, November 7, 2011

Το StartUp Live δίνει ώθηση σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες

Μία απόστροφος κι ένα κενό κάνουν... τα αδύνατα δυνατά. Το impossible (αδύνατον) «μεταμορφώνεται» σε Ι’m possible (είναι εφικτό μέσα από εμένα), ειδικά σε μια περίοδο όπως η τωρινή στην Ελλάδα.

Όλα είναι θέμα οπτικής, εναλλακτικής στην προκειμένη περίπτωση, όπως αυτής που κομίζει το StartUp Live Athens, μια διοργάνωση που στόχο έχει να δώσει ώθηση σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, επιβραβεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία χωρίς χρηματικά έπαθλα. Η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα σήμερα και το Σαββατοκύριακο, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση.

Με την παρθενική του εμφάνιση, το StartUp Live Athens έχει ήδη κατορθώσει να μετρά 150 συμμετέχοντες, νέους επιχειρηματίες μεταξύ 32 και 35 ετών που θα παρουσιάσουν 30 ιδέες, αριθμός-ρεκόρ, σύμφωνα με τους αεικίνητους εθελοντές διοργανωτές.

Το StartUp Live Athens φέρνει ακόμη σε επαφή τους νέους με πρόσωπα που ενδιαφέρονται να επενδύσουν και διαδίδει τα αποτελέσματα στο εξωτερικό, από όπου ξεκίνησε το StartUp Live. Ιδέες που αξιοποιούν την εγχώρια οικονομική κρίση με τρόπο ευρηματικό, κοινωνική επιχειρηματικότητα (social entrepreneurship), τεχνολογία, εκπαίδευση, επικοινωνία, γεωργία, είναι μερικοί από τους τομείς στους οποίους συναγωνίζονται τα δημιουργικά μυαλά της Ελλάδας.

Ο νικητής θα κερδίσει τον σχεδιασμό της επικοινωνίας από εταιρεία, χρόνο χρήσης σε coworking space (χώροι με πλήρη υποδομή γραφείου σε πολύ χαμηλό κόστος που απευθύνονται σε ελεύθερους επαγγελματίες, ανεξάρτητους εργαζόμενους, start ups, απόφοιτους και φοιτητές που εργάζονται μαζί με άλλους ανθρώπους) και συμβουλευτική για ψηφιακή επικοινωνία.

Στο τριήμερο αυτό, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους και ειδικοί μέντορες (ο όρος προέρχεται από τις ξένες διοργανώσεις), που έχουν επιλεγεί βάσει εμπειρίας και μεταδοτικότητας, θα τους βοηθήσουν να την προχωρήσουν ένα ή και περισσότερα βήματα παραπέρα. «Οι νέοι άνθρωποι δεν φοβούνται, κατεβάζουν ιδέες και δεν ποντάρουν σε επιδοτήσεις» εκτιμά ο Βλάσης Κοροβήλος, ένας από τους μέντορες, που εργάζεται στη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμη και όσοι δεν παρουσιάσουν ιδέα, θα ενταχθούν σε ομάδες εργασίας ώστε να πάρουν «μυρωδιά» του τι συμβαίνει και, ποιος ξέρει, ίσως του χρόνου παρουσιάσουν κι εκείνοι μια ιδέα. Την τελευταία ημέρα, που θα μεταδοθεί μέσω livestream στο Ιντερνετ, κριτές θα αξιολογήσουν και θα βραβεύσουν τις ιδέες.

Σε ανερχόμενες αγορές
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα υγιές οικοσύστημα επιχειρηματικότητας αξιοποιώντας το Web 2.0 και στρέφοντάς το σε ανερχόμενες αγορές», εξηγεί η Κωνσταντίνα Τζόρερ, υπεύθυνη για την εν Αθήναις διοργάνωση μαζί τον Γιώργο Ροδακίδη, την Πετρούλα Καραγιάννη και άλλα επτά άτομα. Από τον περασμένο Ιούλιο, δουλεύουν ακούραστα ο καθένας στον τομέα του, «στήνοντας» το StartUp Live Athens.

Η γλώσσα του τριημέρου είναι η αγγλική, εφόσον το event είναι προσανατολισμένο και στην παγκόσμια αγορά. Το StartUp Live Athens διοργανώνεται με τη συνεργασία της Starteurope, διοργανώτριας του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας Startup Week 2011.


Ιφιγένεια Διαμαντή
 

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname