Friday, November 25, 2011

Έργα Ελλήνων ζωγράφων σε αμερικανικά εστιατόρια για την τουριστική προβολή της χώρας μας

Μια νέα πρωτοβουλία για την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο κοινό της Αμερικής ξεκινά άμεσα ως αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Ελλάδα», με την σημαντική μεταξύ άλλων χορηγία του ΟΠΑΠ, αποσκοπώντας αφενός μεν στην γνωριμία του αμερικανικού κοινού με τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, αφετέρου δε στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά η «Συμμαχία για την Ελλάδα» με την βοήθεια του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, στον οποίο ανήκει η ιδέα, ήλθε σε επαφή με τον Ελληνοαμερικανικό οργανισμό εστιατορίων Pan Gregorian του οποίου τα μέλη διαθέτουν 3.500 εστιατόρια ανά τις ΗΠΑ για να συζητήσουν την καλύτερη αξιοποίηση 40 εικαστικών δημιουργιών, από 20 Έλληνες ζωγράφους, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς τα πνευματικά δικαιώματα δυο έργων για τους σκοπούς της νέας πρωτοβουλίας.

Οι Pan Gregorian προθυμοποιήθηκαν να τυπώσουν ιδία δαπάνη 6.500.000 με 7.500.000 αντίτυπα των έργων των Ελλήνων ζωγράφων σε «σουπλά», τα οποία θα τοποθετηθούν στα τραπέζια των εστιατορίων τους. Η αρχή θα γίνει με 2.000.000 σουπλά στα εστιατόρια που εδρεύουν στις περιοχές: New Jersey, New York, Connecticut, North & South Carolina και Maryland.

Στην παρέμβαση του ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης στάθηκε στη σημασία της αμερικανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό και προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες επικοινωνιακές ενέργειες. Σε ό,τι αφορά στο κόστος της συγκεκριμένης επικοινωνιακής δράσης, αυτό ανέρχεται περίπου στα 6 εκατ. ευρώ, τα οποία καλύπτονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς ο ΕΟΤ να βάλει ούτε δραχμή, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Από την πλευρά ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Ιωάννης Σπανουδάκης, αφού υπογράμμισε ότι ο οργανισμός κάνει πράξη την εταιρική κοινωνική ευθύνη και είναι παρών στις δράσεις που ωφελούν τη χώρα. Ο κ. Σπανουδάκης τόνισε ότι δεν είναι πρώτη φορά που ο ΟΠΑΠ συμβάλλει ενεργά στην προβολή της χώρας υπενθυμίζοντας ότι ήταν και χορηγός στον Κλασικό Μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Η «Συμμαχία για την Ελλάδα» είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους θεσμικούς φορείς του ευρύτερου κλάδου της επικοινωνίας και σήμερα έχουν ενταχθεί σε αυτή και νέοι φορείς και επιχειρήσεις από τον ευρύτερο κλάδο της αγοράς καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις με δράσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Η προσπάθεια αυτή σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, αλλά και με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ενισχύει την προβολή της χώρας μας.

Είναι η πρώτη φορά που φορείς της αγοράς προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους με σκοπό την εκτέλεση επικοινωνιακών προγραμμάτων που έχουν σαν στόχο να ενεργοποιήσουν την κοινωνία και στηρίξουν με δράσεις τομείς όπως ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός, ο τουρισμός, και να τονώσουν την ελληνική αγορά.


Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

1 comment:

  1. I believe the artist of the lovely painting shown in this article is CHRYSSA VERGHI. I certainly hope the names of the artists for all the works of art used in this great project are on the items.

    ReplyDelete

Comments system

Disqus Shortname