Wednesday, November 23, 2011

Δωρεάν ίντερνετ της Cosmote σε Κάρπαθο και Κάσο

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περισσότερους από 2000 μαθητές ακριτικών περιοχών, με το πρόγραμμα «Πλοήγηση στον Κόσμο» της COSMOTE.

Σε δύο ακόμη νησιά, την Κάρπαθο και την Κάσο, ταξίδεψε το πρόγραμμα της COSMOTE για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, «Πλοήγηση στον Κόσμο». Επτά σχολεία και περίπου 350 μαθητές απέκτησαν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας τον αριθμό των μαθητών που μέσω του προγράμματος περνούν στην ψηφιακή εποχή στους 2000.

Ειδικότερα, στην Κάρπαθο διατέθηκε τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία της Αρκάσσας, του Μεσοχωρίου, της Ολύμπου, του Απερίου και του Διαφανίου. Η παρουσίαση του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Καρπάθου, καθώς και την τοπική κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου σε ειδική εκδήλωση παρουσία των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικών, αλλά και μαθητών. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Μαχαιρίδης, μέσω skype χάρη στον τεχνολογικό εξοπλισμό που παρείχε η εταιρεία, αλλά και ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Ν. Ράπτης. Ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ολύμπου-Διαφίου και τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ολυμπιτών της Ρόδου που υποδέχτηκαν το πρόγραμμα με μαντινάδες και παραδοσιακή μουσική.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας για κάλυψη πραγματικών αναγκών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, η εταιρεία στήριξε και την ανακατασκευή της αίθουσας του σηπτικού χειρουργείου και των δύο θαλάμων νοσηλείας του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, ενώ χρηματοδότησε και την κατασκευή του Γηπέδου Basket και Volley στην τοπική κοινότητα Απερίου Καρπάθου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην Κάσο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Δήμου Κάσου. Επόμενοι σταθμοί θα είναι για δεύτερη φορά η Λέσβος και η Κρήτη, ενώ η χρονιά θα κλείσει με τη Νάξο και την Ευρυτανία. 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα «Πλοήγηση στον Κόσμο»
Το πρόγραμμα «Πλοήγηση στον Κόσμο», εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE, μέσω του οποίου η εταιρεία εγκαθιστά στα σχολεία τεχνολογικό εξοπλισμό (οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, wifi router, πολυμηχάνημα & web camera), προσφέροντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε υψηλές ταχύτητες. Παράλληλα, η εταιρεία αναβαθμίζει το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, αλλά έμμεσα και στους κατοίκους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 από τη νησιωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Λέσβο και έχοντας ήδη περάσει από τα νησιά Λήμνο, Ικαρία, Σάμο, Φούρνους, Ανάφη, Κύθνο, Κίμωλο, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Σίκινο, Φολέγανδρο, Τζιά και Κρήτη έχει εγκαταστήσει ασύρματο internet σε περισσότερα από 50 σχολεία. Στόχος του προγράμματος είναι να εξαπλωθεί σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας.


Πηγή: WOOP.GR

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname