Wednesday, May 16, 2012

Δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Βόλου με 1070 επιβάτες

Δύο κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Colombus 2» με σημαία Marshall Islands το οποίο απέπλευσε από τη Σκιάθο και κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου στις 6.30 το πρωί για να αποπλεύσει με προορισμό το Κουσάντασι στις 5.30 το απόγευμα. Το Colombus 2 μεταφέρει 582 επιβάτες κι έχει πλήρωμα 363 άτομα.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο το «Amandea» κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου στις 6.30 το πρωί, ενώ στις 6 το απόγευμα απέπλευσε για τη Δήλο. Μεταφέρει 488 επιβάτες και έχει 292 άτομα πλήρωμα. Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου στις 29 Μαΐου.

Τα δυο κρουαζιερόπλοια χθες μετέφεραν Γερμανούς τουρίστες, εκ των οποίων κάποιοι μεταφέρθηκαν με 7 λεωφορεία στα Μετέωρα, άλλοι με 5 λεωφορεία μετέβησαν στα Άνω Λεχώνια για να ταξιδέψουν με το τρενάκι του Πηλίου και άλλοι επισκέφθηκαν τη Μακρινίτσα, ενώ κάποιοι επέλεξαν να ξεναγηθούν στην πόλη του Βόλου. Ο Δήμος με δυο στελέχη παρείχε –όπως κάθε φορά- πληροφόρηση στο τέρμιναλ, ενώ και ο νέος χάρτης διαδρομών τους ενημέρωνε για το τι μπορούν να κάνουν στην πόλη. 

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί η πόλη οργανώνεται, παρά τις μειωμένες αφίξεις, λόγω αλλαγής ρότας των πλοίων» ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Σούλα Μπαρτζώκα κι εξήγησε ότι ενώ πέρυσι οι αφίξεις ήταν 61 φέτος είναι μόλις 30. 

Η κ. Μπαρτζώκα παρατήρησε ότι είναι γενική η πτώση στον τουρισμό κρουαζιέρας σε όλη την Ελλάδα γιατί οι Ευρωπαίοι ζουν κάτω από την οικονομική κρίση και αυτό έχει επηρεάσει τον τουρισμό κρουαζιέρας. 

Σε επίπεδο πόλης ανέφερε ακόμη πως οργανώνεται το Αστικό ΚΤΕΛ, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Ταξί , που έχει τυπώσει καλαίσθητο έντυπο με έξι διαδρομές: Μακρινίτσα, Μετέωρα, τρενάκι, Μουσεία και παραλίες για να ενημερώνονται οι τουρίστες για το κόστος της κάθε διαδρομής. Ακόμη επανέλαβε πως η προβλήτα 1 θα πρέπει να δοθεί στην κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής είπε πως οι τουρίστες που παραμένουν στον Βόλο, μπορούν να ακολουθούν τη διαδρομή μεταξύ των οδών Ζάχου- Αλμυρού- Πυράσσου, ενώ έχουν τοποθετηθεί πινακίδες, στάμπες για να φτάνουν οι τουρίστες στο info center.

Η κ. Μπαρτζώκα τόνισε πως χρειάζεται τουριστική συνείδηση από όλους τους πολίτες και ενημέρωσε πως σήμερα Τρίτη γονείς, μαθητές, δάσκαλοι του 9ου Δημοτικού Σχολείου παρεμβαίνουν και ζωγραφίζουν το σχολείο τους πανδαισία χρωμάτων του ουράνιου τόξου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαι περήφανος, αγαπώ και φροντίζω την πόλη μου».

Επίσης το νυχτερινό ΕΠΑΛ έκανε παρέμβαση στην παιδική χαρά στο πάρκο Αναύρο , με εικόνες από το τρενάκι του Πηλίου, ενώ και άλλα 10 σχολεία κάνουν εικαστικές παρεμβάσεις μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. 




*Ευχαριστούμε Τίνα Δ. για τις πληροφορίες!

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname