Sunday, May 6, 2012

Διεθνείς διακρίσεις για τα ελληνικά βιολογικά ελαιόλαδα

Το ελαιόλαδο «Τζώρτζης Μιχαήλ Olivia» από την Κώμη της Λέσβου ήταν ο χρυσός νικητής του διεθνή διαγωνισμού βιολογικού ελαιολάδου Biol International 2012, στην Πούλια της Ιταλίας.

Μεταξύ των ελαιολάδων αυτών, ήταν και πέντε από τη Μεσσηνία και συγκεκριμένα τα: 1) Παντελόπουλος Α.Ε. Panprod S.A "Καλλιστώ", Καλαμάτα. 2) Πετράκος Παναγιώτης και Σία Ο.Ε. "Corone Olive Oil", Κορώνη. 3) Agrovim S.A. "Iiada Pdo", Καλαμάτα. 4) "Epikouros Demeter Olive Oil", Καλαμάτα. 5) "Epikouros Organic Olive Oil", Καλαμάτα.

Στο διαγωνισμό, που έγινε για 17η συνεχή χρονιά, έλαβαν μέρος πάνω από 300 διαφορετικές ετικέτες ελαιολάδου από διάφορες χώρες, ενώ ειδικά από την Ελλάδα οι 35 αιτήσεις ξεπέρασαν τις συμμετοχές κάθε προηγούμενης χρονιάς. Η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 25 πιστοποιημένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, μεταξύ των οποίων και οι Βασίλης Καμβύσης και Κώστας Δρίτσας από την Ελλάδα, καθώς και μία ομάδα παιδιών για την επιλογή ειδικού βραβείου ελαιολάδου (Biolkids), ανέδειξε τα ελληνικά ελαιόλαδα ως 1 χρυσό και 11 αργυρούς νικητές.


Πηγή: Newsbeast

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname