Tuesday, May 22, 2012

18 Ιουνίου: οι Lynyrd Skynyrd για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Οι Lynyrd Skynyrd, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές συγκρότημα του south rock, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 18 Ιουνίου, στο Γήπεδο Baseball Ελληνικού.  
 
Πέρα από τα κιθαριστικά riffs του Αμερικάνικου Νότου και τα «θανατηφόρα» τραγούδια, οι Lynyrd Skynyrd είναι ένα συγκρότημα με ασίγαστο πάθος, ένα συγκρότημα υπεύθυνο για τη διαιώνιση του μοναδικού Αμερικάνικου πνεύματος.  
 
Η μπάντα-θρύλος των Lynyrd Skynyrd επέστρεψε με νέο υλικό, το «God & Guns», ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε στην ετικέτα της ιστορικής «Loud & Proud / Roadrunner Records». 
 
Ένα άλμπουμ, που στέκεται στο ύψος του μύθου που ξεκίνησε 35 χρόνια πριν στο Jacksonville της Φλόριντα. Ήταν η περίοδος που η καριέρα τους βρέθηκε στο peak, η δεκαετία μέχρι και το 1977, όταν σε μία αεροπορική τραγωδία σκοτώθηκαν τρία μέλη τους, ανάμεσά τους και ο Ronnie Van Zant και ο Steve Gaines. Από τότε, παρότι η μπάντα έχασε ξανά με τραγικό τρόπο τον Allen Collins, τον Leon Wilkeson και τον Hughie Thomasson, δεν σταμάτησε να ροκάρει!

Με έναν κατάλογο που ξεπερνάει τα 60 άλμπουμ και πωλήσεις που φτάνουν τα 30 εκατομμύρια, οι Lynyrd Skynyrd παραμένουν ένα cultural icon που γνωρίζει απήχηση σε όλες τις γενιές.

Τέσσερα πράγματα που δεν γνωρίζετε ότι… γνωρίζετε για τους Lynyrd Skynyrd
  1. Αποτελούν το κορυφαίο όνομα του southern rock, του αυθεντικού Αμερικάνικου Νότου, του ροκ που είναι καπνισμένο με στριφτά τσιγάρα και εμποτισμένο με άφθονο μπέρμπον.
  2. Μπορεί να είναι μόνο δύο πια τα αυθεντικά μέλη του γκρουπ, αλλά όλοι οι άλλοι μουσικοί που συμμετέχουν στη μπάντα, σπουδαίοι και διαλεχτοί δεξιοτέχνες, είναι επιλεγμένοι αυστηρά από τους ίδιους τους Lynyrd Skynyrd.
  3. Το «That Smell», το γνωστό «Ooooh that smell, Can't you smell that smell», είναι δικό τους!
  4. Οι Lynyrd Skynyrd είναι που λένε και το «Sweet Home Alabama»! Αλλά και τα «Free Βird» (φυσικά) και «What's Your Name». Αληθινή μηχανή παραγωγής επιτυχημένων singles!

Λίγες ημέρες πριν, την Παρασκευή 25 Μαΐου, τo Greek Fan Club των Lynyrd Skynyrd και το SouthernRock.gr διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι, αφιερωμένο στους θρυλικούς Lynyrd Skynyrd! Live η tribute Band των «Νostos» και after live DJ party με τον Σάββα Συνοδινό στο Bourbon Bar (Δασκαρόλη 67 Γλυφάδα). 
 
 
Πηγή: Newsbeast

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname