Friday, May 4, 2012

"Χρυσή" η Ιωάννα Κουτσού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο

Στον πρώτο της αγώνα, η Κουτσού νίκησε εύκολα με 11-2 την Ιταλίδα Τζούλια Τζορντάνο. Στον προημιτελικό αντιμετώπισε τη Χαγιάλα Γκουλίεβα από το Αζερμπαϊτζάν, φτάνοντας σε νέα νίκη με 4-2. Συναρπαστικός ήταν ο ημιτελικός με την Ρουκίγιε Γιλντιρίμ από την Τουρκία, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες με 4-4, αλλά η 25χρονη Ελληνίδα επικράτησε στα σημεία. Στον τελικό, η Κουτσού νίκησε με 5-3 την Ισπανίδα Ελάια Τοροντέγκι, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Στα -54 κιλά των ανδρών, ο Νίκος Πολίτης ήταν εντυπωσιακός, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στους δύο πρώτους αγώνες για τα προκριματικά, επικράτησε αρχικά του Ουκρανού Ντμίτρο Γκλουσένκο με 4-1, ενώ εν συνεχεία νίκησε τον Σουηδό Ρομπέρτο Φελντ με 9-6.

Στον προημιτελικό, απέκλεισε με 4-1 τον Ιταλό Εμανουέλε Ριέμα (Ιταλία), αλλά στον ημιτελικό, αν και ξεκίνησε καλά, ηττήθηκε τελικά από τον Ρώσο Σεϊφούλα Μαγκομέντοβ με 6-10.

Στα προημιτελικά σταμάτησε η πορεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στα +87 κιλά. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης ξεκίνησε με νίκη 4-3 επί του Γάλλου Πασκάλ Ζεντίλ στον "ξαφνικό θάνατο", αλλά στον αγώνα που ακολούθησε με τον Γερμανό Φόλκερ Βότζιχ ηττήθηκε με 5-6.

Στη φάση των προημιτελικών ολοκληρώθηκε και για τη Μαργαρίτα Μιχαηλίδου η παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στα -62 κιλά, ξεκίνησε με νίκη 7-0 επί της Μολδαβής Ιούλια Λάτους, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η Γαλλίδα Μαρλέν Αρνουά την υποχρέωσε σε ήττα με 0-10.

Την Παρασκευή, κατά τη δεύτερη ημέρα των αγώνων, άλλοι τέσσερις Έλληνες μπαίνουν στη... μάχη.

Στα -58 κιλά, ο Μάριος Τσουρδίνης ξεκινάει τους αγώνες του με τον Βρετανό Ντόμινικ Μπρουκς. Στα -87 κιλά συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Γκόλτσιος, ενώ στα -49 κιλά των γυναικών, η Φωτεινή Μπίρμπα αντιμετωπίζει την Κριστίνα Κιμ από τη Ρωσία. Τέλος, στα +73 κιλά, η Νίκη Αθανασοπούλου θα βρει στο δρόμο της την Μαρίνα Κονίεβα από την Ουκρανία.


Πηγή: Contra

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname