Friday, May 18, 2012

Το μεγαλείο της ομορφιάς της Ελλάδας σε ένα time lapse video

Δυο ταλαντούχοι έλληνες κινηματογραφιστές ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα βίντεο που κατορθώνει να αποτυπώσει την ομορφιά της χώρας μας σε όλο της το μεγαλείο. Ο Φώτης Τραγανουδάκης και ο Κώστας Γκολέμης αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική του time lapse, γιατί όπως αναφέρει ο κ. Τραγανουδάκης «είχαμε δει ανάλογα βίντεο γυρισμένα στο εξωτερικό και είπαμε να δοκιμάσουμε κι εμείς για ένα βιντεάκι γυρισμένο στην Ελλάδα.

Μελετήσαμε τις διαδικασίες και σε συνεργασία με μηχανουργούς και ηλεκτρονικούς φτιάξαμε τις κατασκευές που είναι απαραίτητες για την τεχνική αυτή».

Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στην Αττική, τη Χαλκίδα και την Άνδρο και όπως εξηγεί ο κ. Τραγανουδάκης το συνολικό κόστος ξεπέρασε τις 5.000 ευρώ. «Η χρηματοδότηση έγινε αποκλειστικά από εμάς και το κάναμε μόνο και μόνο επειδή ζούμε σε μια από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο και θέλαμε να το δείξουμε».

Οι δύο δημιουργοί έδειξαν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στο υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θεωρητικά θα πρέπει να επιβραβεύει και να προωθεί ανάλογες προσπάθειες, αλλά εκεί συνάντησαν την πλήρη αδιαφορία. «Προφανώς έχουν άλλα πράγματα να ασχοληθούν από την προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό» λέει με εμφανή ειρωνική διάθεση ο κ. Τραγανουδάκης. «Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε σε κάποιες διαφημιστικές εταιρείες, αλλά ούτε εκεί βρήκαμε ανταπόκριση δεδομένου ότι η αγορά δεν κινείται καθόλου αυτή την περίοδο. Το μόνο κέρδος που είχαμε από την απόπειρα αυτή είναι η ηθική ικανοποίηση να ακούμε τα καλά σχόλια όσων βλέπουν το βίντεο» επισημαίνει. «Κάτι είναι κι αυτό» συμπληρώνει και καταλήγει λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τη συμβολή της Τάνιας Γιαννούλη που έγραψε την πολύ όμορφη μουσική που συνοδεύει το βίντεο».





Δημήτρης Γαλάνης


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname