Friday, May 4, 2012

Για το τρίτο ευρωπαϊκό η Βουλιαγμένη το Σάββατο

Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου κάνοντας σπουδαίο παιχνίδι επικράτησαν 10-8 της οικοδέσποινας Κίνεφ στον ημιτελικό ενώπιον 2.000 Ρώσων φιλάθλων και έφεραν τη Βουλιαγμένη σε θέση να διεκδικεί το τρίτο Κύπελλο πρωταθλητριών της ιστορίας της (τα δυο προηγούμενα το 2009 στο Κίρισι πάλι, και το 2010 στην Κέρκυρα) το Σάββατο (17:30) στον μεγάλο τελικό του Final Four στο Κίρισι της Ρωσίας.

Η ελληνική ομάδα άρχισε πολύ δυνατά και προηγήθηκε 3-1 , οι Ρωσίδες όμως κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν 4-4, αλλά και να προηγηθούν κιόλας 6-4. Κράτησαν μάλιστα την πρωτοπορία στο μέχρι τις αρχές του τρίτου οκταλέπτου όταν το σκορ έγινε 7-8. Η Βουλιαγμένη ωστόσο πήρε τα ηνία και με όπλο την εντυπωσιακή άμυνα και την παραγωγική επίθεση σημείωσε τρία τέρματα με Μελιδώνη, Τσουκαλά και Ρουμπέση, διαμορφώνοντας το τελικό 10-8.

Σπουδαία η αμυντική λειτουργία των κοριτσιών του ΝΟΒ που υποχρέωσαν τις Ρωσίδες σε πολύ κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/9), την ίδια ώρα που η ελληνική ομάδα είχε 3/5.


Τα οκτάλεπτα: 4-6, 3-1, 2-1, 1-0

Βουλιαγμένη: Κούβδου, Τσουκαλά 3, Μελιδώνη 2, Ξενάκη, Λιόση, Καλογεράκου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 1,Χυδηριώτη ,Κουτέλη, Λαρά, Λάβι.

Κίνεφ: Κοντουνόφσκαγια,Φεντότοβα 2, Προκόφιεβα 2, Κόνουκ, Κουρότσκινα 1, Κρίμερ, Σιμάνοβιτς, Μπελάγεβα 1, Κοξιάκοβα, Οκούνεβα, Λισούνοβα 2, Καρνάουκ
Αντίπαλος της Βουλιαγμένης στον τελικό του Σαββάτου θα είναι η ιταλική Προ Ρέκο, κάτοχος του Len Trophy.


Πηγή: Contra

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname