Thursday, May 31, 2012

Ένα καταπληκτικά αισιόδοξο video από το 4ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας!

Τη δική τους ταινία μικρού μήκους τύπου LipDub γύρισαν μαθητές του 4ου ΕΠΑ.Λ. (Επαγγελματικού Λυκείου) Καβάλας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Εβδόμη", καθηγητές και μαθητές έφτιαξαν την πρώτο σχολικό LipDub στην Ελλάδα με μηδενικό κόστος.

Όλη η δουλειά "σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία, πρόβες, λήψη εικόνας και επεξεργασία ήχου" έγινε από τα ίδια παιδιά.  Οι δυο καθηγητές (ο ένας γραφικών τεχνών και η άλλη μαθηματικός) είχαν την γενική εποπτεία και έλυναν τα πρακτικά και γραφειοκρατικά προβλήματα.

Η εν λόγω παραγωγή διάρκειας 8 λεπτών και 13 δευτερολέπτων γυρίστηκε στις 10 Μαΐου, ενώ συμμετείχαν σε αυτή 80 μαθητές.

Το σενάριο θέλει να λαμβάνει χώρα στους διαδρόμους του σχολείου ένα αυτοσχέδιο πάρτι και σκοπό έχει όπως αναφέρει το δημοσίευμα να καταγράψει τις "αντιδράσεις" των πρωταγωνιστών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπό τους ήχους επιλεγμένων soundrack τραγουδιών ("Beggin you" από Madcon, 2008 και "Club can't handle me" από Flo rida ft. David Guetta, 2010).

Μεταξύ άλλων, βλέπουμε ένα μαθητή να εκλιπαρεί για να γίνει δεκτός στην τάξη από τον καθηγητή του καθώς άργησε, κομφετί σκορπίζονται παντού ενώ μαθητές υποδέχονται τη κάμερα με χορό και τραγούδι σε όποια αίθουσα και αν πάει. Μάλιστα, σε αυτό το πάρτι δε λείπει ούτε ο...Μάικλ Τζάκσον.

Σημειώνεται ότι στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας λειτουργούν οι τομείς Εφαρμοσμένων Τεχνών, Υγείας και Πρόνοιας και Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και φοιτούν 315 μαθήτριες και μαθητές.

*Το LipDub είναι ένα είδος βίντεο που συνδυάζει την κίνηση των χειλιών των πρωταγωνιστών με τον ήχο για να φτιαχτεί ένα μουσικό βίντεο. Τα LipDub βίντεο γυρίζονται με μία συνεχιζόμενη λήψη, η οποία δεν επεξεργάζεται και συχνά η κάμερα "ταξιδεύει" από δωμάτιο σε δωμάτιο , μέσα σε κτίρια.






Πηγή: News247

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname